ΕΠΣ Αθηνών – ΕΠΣ Μακεδονίας: Τί προτείνουν στη ΓΣ της ΕΠΟ για τη ρύθμιση οφειλών μεταξύ ΕΠΟ και Ενώσεων

Print Friendly, PDF & Email

Προτάσεις στην ΕΠΟ έστειλε η ΕΠΣ Αθηνών με θέμα τη ρύθμιση οφειλών ΕΠΟ – ΕΠΣ προκειμένου να συζητηθούν στη ΓΣ της 28ης Ιουνίου.

Προτάσεις για το ίδιο θέμα έστειλε και η ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ακολουθεί η θέση κάθε ΕΠΣ (Αθηνών – Μακεδονίας) στα προς ρύθμιση θέματα:

 

Α.Τακτική επιχορήγηση στις ΕΠΣ

ΕΠΣ Αθηνών (ΕΠΣΑ):  Έτήσια τακτική επιχορήγηση 30.000 ευρώ στις ΕΠΣ

ΕΠΣ Μακεδονίας (ΕΠΣΜ): Να υπάρξει επιτέλους σταθερή τακτική επιχορήγηση προς όλες τις Ε.Π.Σ.,  ίση με την ικανοποίηση των εξόδων της μικρότερης ΄Ενωσης της Ομοσπονδίας (20.000,00 – 30.000,00 €) και να καταβάλλεται ετησίως η ίδια επιχορήγηση προς όλες τις Ενώσεις.

Β. Ποσοστό επί των δελτίων

ΕΠΣΑ – ΕΠΣΜ: Προτείνουμε το ποσοστό  των δελτίων να διαμορφωθεί σε 80% υπέρ Ε.Π.Σ. και 20 % υπέρ Ε.Π.Ο..

Γ. Ποσοστό από τις εισπράξεις επαγγελματικών αγώνων:

ΕΠΣΑ: Το ποσοστό 3% να αποδίδεται στις ΕΠΣ στο τέλος κάθε χρονιάς

ΕΠΣΜ: Το ποσοστό 3% από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να καταβάλλεται  μέσω του βελτιωμένου προγράμματος «Επίσκυρος», που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί.΄

Δ. Χρέη ΕΠΣ προς ΕΠΟ και ΕΠΟ προς ΕΠΣ

ΕΠΣΑ: Διαγραφή του 50% και καταβολή του υπολοίπου σε 20 έτη.

ΕΠΣΜ: Να απαλειφθούν  τα χρέη των Ε.Π.Σ. σε ποσοστό που θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο., λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 2009 μέχρι το 2017 οι Ενώσεις δεν λάμβαναν τακτική επιχορήγηση. Το ποσοστό αυτό να μην ξεπερνά το 50% των οφειλών και  η καταβολή του υπόλοιπου ποσού είτε από τις Ε.Π.Σ. προς την Ε.Π.Ο., είτε από την Ε.Π.Ο. προς τις Ε.Π.Σ. να γίνει σε βάθος 20ετίας.

Τέλος η ΕΠΣ Μακεδονίας προτείνει “την καταβολή της διαφοράς του 4% που προκύπτει από τη μείωση της υποχρέωσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (από 5% σε 1%) προς την Ομοσπονδία. Και επειδή η απ΄ευθείας καταβολή του ποσού αυτού δεν είναι δυνατή προς τις Ε.Π.Σ., να γίνεται μέσω της Ομοσπονδίας με διαφανείς διαδικασίες, με τη δημιουργία επιτροπής που θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους των Ε.Π.Σ., της Super League και της Ε.Π.Ο.”

Δείτε το έγγραφο της ΕΠΣ Αθηνών:

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή