ΕΠΣ Μακεδονιας: Συνάντηση με Ζαγοράκη για την ενίσχυση των σωματείων από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Print Friendly, PDF & Email

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και συζήτησε ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν άμεσα στα σωματεία της Ένωσης. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να υπάρξει πρωτοβουλία για συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη και με τον Ευρωβουλευτή, Θεόδωρο Ζαγοράκη για ένταξη της Ένωσης σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

1. Έγινε αναφορά στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση της ΕΠΣ Μακεδονίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η ένταξη 0των σωματείων της Ένωσης σε πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. και εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις να ενισχυθούν οικονομικά, πρόταση η οποία υποβλήθηκε από μέλη σωματείων της ΕΠΣΜ.
Επίσης, ζητήθηκε να καλυφθούν από την Περιφέρεια τα rapid tests που θα υποβληθούν τα μέλη των σωματείων, όταν θα ξεκινήσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες και η εύρεση πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα για την κατασκευή νέων έργων στο αθλητικό κέντρο της Ενωσης, στην περιοχή της Μίκρας και τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

2. Η ΕΠΣ Μακεδονίας υπέδειξε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ελεύθερους χώρους και στις έξι Δημοτικές Ενότητες, καταθέτοντας αναλυτική πρόταση, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου για να κατασκευαστούν προπονητήρια ή γήπεδα προς όφελος των ερασιτεχνικών σωματείων ανά περιοχή. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει αυτοψία στους προτεινόμενους χώρους από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πέτρο Λεκάκη σε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, Παναγιώτη Γιουρούκαλη για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενταχθούν οι χώροι που θα επιλεγούν στο νέο τεχνικό πρόγραμμά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

3. Μετά την ολοκλήρωση των 18 τηλεδιασκέψεων με τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων, παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από τις συναντήσεις αυτές. Τα περισσότερα σωματεία δια των εκπροσώπων τους αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την επανέναρξη όλων των πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα των τμημάτων Υποδομών. Ειδική μνεία έγινε για το γυναικείο ποδόσφαιρο και αποφασίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη του και η διάδοσή του στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

4. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η τηλεδιάσκεψη με το Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης όσον αφορά στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις που κατέθεσαν.

5. Αποφασίστηκε η ΕΠΣ Μακεδονίας να παρέχει στα σωματεία της κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους με όσα προβλέπει ο τελευταίος αθλητισμός νόμος, καθώς η προθεσμία λήγει στις 30 / 06 / 2021. Θα τους γνωστοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα επεξεργασμένο σχέδιο καταστατικού σωματείων και εκείνα με τη σειρά τους θα ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εναρμόνισή τους.

6. Η ΕΠΣ Μακεδονίας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με όλα τα σωματεία της και προσπαθεί να τα διευκολύνει στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ολοκλήρωση της εγγραφής ή θεραπείας τους στο ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων της ΓΓΑ. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι υπηρεσίες της ΕΠΣ Μακεδονίας είναι πάντα στη διάθεση τους και όσοι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν εγγράφως την Ένωση προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση.

7. Θα ακολουθήσουν με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Μακεδονίας συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, με τη διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και με τον Ευρωβουλευτή, Θεόδωρο Ζαγοράκη για ένταξη της Ένωσης και των σωματείων της σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών τους.

Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου οι σύμβουλοι αναφέρθηκαν ότι στην ΕΠΣ Μακεδονίας τα πάντα λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες, υπηρετούν τα σωματεία με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικό συμφέρον και λειτουργούν με βάση τις αρχές και τις αξίες της 97χρονης ιστορίας της Ένωσης.

Με αγώνες και διεκδικήσεις απαιτούν το καλύτερο δυνατό για τα σωματεία. Με συλλογική προσπάθεια και χωρίς κανένα ίχνος προσωπικής προβολής ευελπιστούν ότι θα πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει (και δεσμευτεί) προς όφελος των σωματείων και της ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης.

Ότι αντίθετο υποστηρίζεται είναι ανυπόστατο.

Είναι αυτονόητο ότι την ΕΠΣ Μακεδονίας στις συναντήσεις με τους φορείς εκπροσωπούν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας και, κατά περίπτωση, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι σύμβουλοι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή