ΕΠΣ Μακεδονίας: Συνεχίζεται η βοήθεια των σωματείων για εγγραφή ή θεραπεία στο Μητρώο και εναρμόνιση των καταστατικών τους

Print Friendly, PDF & Email

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησε και πήρε αποφάσεις για ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν άμεσα στα σωματεία της Ένωσης και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

1. Με την υπ’ αριθμόν απόφαση ΕΞ 1353 / 19.02.2021 καταχωρήθηκε το ΣΗΜΑ και η ΕΠΩΝΥΜΙΑ της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Το σήμα αποκτά ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ και από εδώ και στο εξής ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

2. Κατόπιν χορηγίας τεχνικής εταιρείας αποκτήθηκε τεχνική μελέτη έργων η οποία θα κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ανάλογοι πόροι χρηματοδότησης για την κατασκευή και βελτίωση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο της Ενωσης, στην περιοχή της Μίκρας.

3. Υπογράφηκε παραχωρητήριο από το Δήμο Θεσσαλονίκης προς της ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου παρέχεται στην Ένωση η δυνατότητα διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Ξηροκρήνη προς όφελος των ερασιτεχνικών σωματείων και προβλέπεται ότι ανάλογη πρακτική θα υπάρξει και για τη διαχείριση κι άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων ή νέων που θα κατασκευαστούν.

4. Να ξεκινήσουν τα διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια μέσω της EPSM.TV για τους προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών και τους υπευθύνους των Ακαδημιών με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή ποδοσφαίρου, Νίκο Φράγκο. Θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και διαχείριση των Ακαδημιών, τις μεθόδους προπόνησης ανά ηλικία, τις προετοιμασίες των ομάδων, τις τακτικές που ακολουθούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και την ατομική εξειδίκευση των αθλουμένων. Επίσης θα αναπτυχθούν και θέματα ψυχολογίας για την επανένταξη των αθλητών μικρών ηλικιών εξ’ αιτίας της πολύμηνης απουσίας τους, λόγω COVID – 19, τα οποία αφορούν και τους γονείς τους.

5. Να συνεχιστεί η αρωγή και βοήθεια της Ενωσης για την εγγραφή ή την θεραπεία των υπολοίπων σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων της ΓΓΑ.

6. Να υποστηριχθούν τα σωματεία με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, προκειμένου να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους με όσα προβλέπει ο τελευταίος αθλητισμός νόμος, καθώς η προθεσμία λήγει στις 30 / 06 / 2021.

7. Να κατατεθούν εγκαίρως προτάσεις από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων για το σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022, μετά τη ματαίωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου με απόφαση της ΕΠΟ, λόγω της πανδημίας COVID – 19.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή