ΕΠΣ Ξάνθης: Αποδεκτή η απόφαση των διαιτητών για αποχή από τους αγώνες

Print Friendly, PDF & Email

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Ξάνθης, αποδέχεται την αποχή των διαιτητών από τους αγώνες που διοργανώσει. Η αποχή αποφασίστηκε ως μέσο αντίδρασης στα περιστατικά βίας κατά διαιτητών.

“Σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση των διαιτητών για αποχή από τους αγώνες της Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ από τις 08-02-2022 έως 22-02-2022 και μας κοινοποιήθηκε με έγγραφο, ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι:

1.- Η Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ αποδοκιμάζει έντονα κάθε μορφή βίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έχει αποδείξει ότι λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο, όταν περιέρχονται σε γνώση της επίσημα πληροφορίες, για οποιαδήποτε περιστατικά βίας.

  1. Η Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ, μέσω της Πειθαρχικής Επιτροπής που αποτελείται από διακεκριμένους δικηγόρους, επιβάλλει τις τιμωρίες σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται στα Φύλλα Αγώνα από τους διαιτητές και υπογράφονται από τους αρχηγούς των ομάδων, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

3.- Η απόφαση των διαιτητών για αποχή, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται και ασφαλώς δημιουργεί προβλήματα στην τέλεση των διοργανώσεων, είναι αποδεκτή ως αφορμή για την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

  1. Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως θα μπορούσαμε, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αποχή των διαιτητών, να έρθουμε σε επικοινωνία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ώστε να ορίσει διαιτητές από τους όμορους Νομούς αλλά αυτό θα έβλαπτε οικονομικά τα σωματεία του Νομού Ξάνθης με τα έξοδα διαιτησίας να είναι τουλάχιστον 3πλάσια.

Η Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, με σταθερή προσήλωση στους κανόνες που διέπουν το άθλημα του ποδοσφαίρου και απέναντι σε οποιονδήποτε το επιβουλεύεται.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή