ΕΠΣΑΝΑ: “Να μείνουμε ενωμένοι σε αυτή την κομβική και πρωτόγνωρη στιγμή που διανύει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός”

Print Friendly, PDF & Email

Με ανακοίνωση προς τα σωματεία της, η ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, αναφέρει τα εξής:

“Η συνεδρίαση της ΕΠΟ που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 30/9/2022 , αποφάσισε  με ψήφους 57 υπέρ , 4 κατά και 4 λευκά, την διακοπή των πανελληνίων και των τοπικών πρωταθλημάτων.

Η απόφαση αυτή εκφράζει την αντίθεση της ΕΠΟ ,στην εφαρμογή του Νόμου, που απαγορεύει την συμμετοχή ομάδων στις διοργανώσεις εάν δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ καθώς επίσης και την συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες.

Η Ένωση μας θέλει να τονίσει ότι ως μοναδικό σκοπό έχει την διαφύλαξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς και του αυτοδιοίκητου, όπως αυτά ορίζονται από το καταστατικό της ΕΠΟ , η οποία είναι και η επίσημη ποδοσφαιρική αρχή. Το καταστατικό αυτό είναι αναγνωρισμένο από τις διεθνής ομοσπονδίες , FIFA και UEFA .

Είναι ατόπημα να επιβάλλεται από την ΓΓΑ η απαγόρευση στους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν σε αγώνες και να αθλούνται, δεδομένου ότι τα σωματεία διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ή να επιβάλλει ποδοσφαιρικές αγωνιστικές τιμωρίες κλπ.

Στόχος μας , όπως και της πλειοψηφίας των Ενώσεων , είναι η διεξαγωγή αγώνων κάθε Σαββατοκύριακο.

Κατανοούμε την αγωνία όλων των ερασιτεχνών παραγόντων, ποδοσφαιριστών , προπονητών , φιλάθλων κλπ λόγω της απόφασης που λήφθηκε, όπως επίσης και τα έξοδα που έχουν κάνει ως αυτή τη στιγμή οι διοικήσεις των ομάδων.

Ευελπιστούμε να μείνουμε ενωμένοι σε αυτή την κομβική και πρωτόγνωρη στιγμή που διανύει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ελπίζοντας ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή