Έρευνα FIFPro: Εντυπωσιακή αύξηση της κατάθλιψης στους Γάλλους ποδοσφαιριστές

Print Friendly, PDF & Email

Μία νέα μελέτη της παγκόσμιας ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αποκαλύπτει πως υπάρχει απότομη επιβάρυνση στην ψυχολογική υγεία των Γάλλων παικτών, η οποία οφείλεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού.

Προ ημερών, μία παρόμοια έρευνα που διεξήγαγε η FIFPro, είχε δείξει ότι σχεδόν το 10% των ερωτηθέντων, παρουσίασε συμπτώματα κατάθλιψης. Σύμφωνα, όμως, με την πιό πρόσφατη, που διεξήχθη με την συμμετοχή 1.513 επαγγελματιών από 16 χώρες (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και 356 από την Γαλλία), προέκυψε πως το 28% των ανδρών και 50% των γυναικών από την Γαλλία, που παίζουν ποδόσφαιρο, εμφανίζουν σημάδια ήπιας ή/και πιό σοβαρής κατάθλιψης.

«Περιμέναμε μία αύξηση, αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό», δήλωσε σχετικά ο ιατρικός διευθυντής της FIFPro, Βενσάν Γκουτεμπαρζ, ενώ ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (UNFP), Φιλίπ Λαφόν, πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους παίκτες και τους συλλόγους, για αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα και την υποστήριξη που μπορούν να βρουν. Αλλά θεωρείται πάντα ως αδυναμία σε αυτό το περιβάλλον».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο πλαίσιο του ιατρικού πρωτοκόλλου που συμβουλεύουν οι γιατροί των συλλόγων και επικυρώνονται από την Λίγκα (LFP), με σκοπό την επιστροφή στις προπονήσεις, συνιστάται μια ψυχολογική εξέταση για κάθε παίκτη. Οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για αυτές τις επιπτώσεις με το 59% εξ΄ αυτών, να ανησυχούν για το μέλλον τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή