Εξαλλος ο Ντιέγκο με την πρόσληψη τηλεπαρουσιαστή στην AFA!

Print Friendly, PDF & Email

O Mαραντόνα έγινε, επί ημερών Ινφαντίνο, πρεσβευτής της FIFA, όμως απειλεί να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Αργεντινής, που βρίσκεται υπό την εποπτεία της FIFA, να διορίσει ως επικεφαλής της Επιτροπής για την εθνική ομάδα τον τηλεπαρουσιαστή Μαρσέλο Τινέλι.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία υποστήριξε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο Αργεντινός ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο του ως πρεσβευτής της FIFA.

Η FIFA τονίζει ότι η τελευταία επίσημη επαφή με τον Μαραντόνα έλαβε χώρα στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Under-20 της Νοτίου Κορέας, πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή της FIFA. Ο Μαραντόνα δήλωσε την περασμένη Τετάρτη, στην αργεντίνικη εφημερίδα «Clarin», ότι είναι θυμωμένος με την απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA) να διορίσει ως επικεφαλής της Επιτροπής για την εθνική ομάδα τον τηλεπαρουσιαστή Μαρσέλο Τινέλι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Μαραντόνα φέρεται να είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ότι θα παραιτηθεί των καθηκόντων του αν η εν λόγω απόφαση δεν ανατραπεί σε διάστημα δύο ημερών.

Σημειώνεται ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής επί του παρόντος βρίσκεται υπό την εποπτεία της FIFA, επομένως σύμφωνα με τον Μαραντόνα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει τη δύναμη να ακυρώσει τον διορισμό του Τινέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η FIFA βλέποντας την οικονομική κρίση στην AFA αλλά και την αδυναμία διακυβέρνησης, έλαβε δράση και διορίζοντας μία Επιτροπή Εξομάλυνσης. Ο βασικός ρόλος της Επιτροπής Εξομάλυνσης ήταν να προετοιμάσει την AFA για τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 5/4.

Από την πλευρά του ο Μαραντόνα ανέλαβε τον νέο ρόλο του τον Φεβρουάριο και τότε έλεγε πως εκπληρώνει ένα όνειρο ζωής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή