“Φίλιππος Ιακωβούσης”

Print Friendly, PDF & Email

“Περίπου 45 λεπτά πριν την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ η εικόνα έξω από την αίθουσα που θα διεξαγόταν ήταν η εξής:

Ο Φιλιππούσης, με κολλημένο το κινητό στο αυτί του, μιλούσε ακατάπαυστα πηγαίνωντας νευρικά πάνω – κάτω.

Λίγο πιο κει τον περίμενε ο εκπρόσωπος του παραρτήματος, που έχει ανοίξει η ΕΠΣ Αχαϊας στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα και με την αγωνία, για το τι θα ακολουθήσει, ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, έπεσε στην αγκαλιά του παιδιού από την Πάτρα, που προσπάθησε να τον εμψυχώσει ενόψει της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πηγαδάκι με ομόφρονες και συγκεκριμένα με τους…”

Ο ήχος του τηλεφώνου με διέκοψε απότομα ενώ έγραφα τα παραπάνω. Είδα ότι ήταν ένας φίλος απ’ τα παλιά και αποφάσισα να του απαντήσω έστω κι αν γνώριζα ότι θα έχανα τον ειρμό.

Ο συνομιλητής μου μετά τα απαραίτητα προκαταρκτικά μπήκε αμέσως στο “ψητό”: Διαβάζω αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Διάβασα και την επιστολή της Μπιτζούνη για τη λειτουργία της εκτελεστικής επιτροπής αλλά και την απάντηση του Μπαλτάκου.

Ποτέ στο παρελθόν, όποιος κι αν είχε το πάνω χέρι, η ανωμαλία στο εσωτερικό της ομοσπονδίας δεν είχε τόσο βάθος και τέτοια διάρκεια.

Αν και δε το συνηθίζω, θέλω να γράψεις αυτά που θα σου πως, όπως ακριβώς θα στα πω κι αν θέλεις τα υπογράφω κιόλας”.

“Ευχαρίστως”, του απάντησα κι άρχισε την υπαγόρευση:

“Η αποτελεσματικότητα της εκτελεστικής επιτροπής (ΕΕ) της ΕΠΟ δε μετριέται με το ρολόι.

Η φυσική παρουσία των μελών της διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων. Η ταυτόχρονη παρουσία 25-30 ατόμων σε μια οθόνη δυσκολεύει το έργο τους.

Τα μόνο επιπλέον κόστος για μια συνεδρίαση της ΕΕ είναι τα έξοδα κίνησης και διανυκτέρευσης.

Πόσα είναι τα μέλη από την επαρχία που θα αποζημιωθούν για τη μετακίνησή τους;

Ή μπήπως αυτούς θέλουν να αποκλείσουν από το να παρίστανται δια ζώσης στις συνεδριάσεις και να μην έχουν περισσότερη ενημέρωση για το τί συμβαίνει στην ΕΠΟ;

H συνεδρίαση της ΕΕ/ΕΠΟ δεν είναι συνεδρία ψυχολόγου για να πληρωθεί με την ώρα. Από εκεί εμπνεύστηκε ο ερωτών;

Aκόμη και με τηλεδιάσκεψη τα μέλη της ΕΕ/ΕΠΟ θ’ αφήσουν τις δουλείες τους τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ απαιτείται να ξοδέψουν επιπλέον χρόνο ώστε να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τα προς συζήτηση θέματα.

Είναι γελοίο και απαξιωτικό να θέλουν να τους βάλουν χρονόμετρο.

Εξάλλου το ετήσιο κόστος των συνεδριάσεων της ΕΕ/ΕΠΟ, που είναι μετά τη ΓΣ το κορυφαίο όργανο, είναι μικρότερο από το κόστος του εκτελεστικού γραμματέα.

Πρόκειται για την αποθέωση της εξαπάτησης και του λαϊκισμού.”

“Θες να βάλω τ’ όνομά σου;” τον ρώτησα όταν τελείωσε την υπαγόρευση.

“Θα προτιμούσα, προς το παρόν, να βάλεις το ψευδώνυμό μου”, μου απάντησε.

 

“Ποιο είναι αυτό;”, τον ρώτησα.

“Φίλιππος Ιακωβούσης”.

ΥΓ.1 Θέλουν πολύ και πολλοί να φάνε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά δεν τα κατεφέρνουν. Όσες μεθόδους κι αν μετέλθουν, όσο ψηλά κι αν αποτανθούν, πέφτουν διαρκώς σε τείχη…

ΥΓ.2 Μετά την “νομιμοποίηση” με την επανένταξη στο “σύστημα” των διαιτητών που κάποτε οι ίδιοι έλεγαν ότι θα τους στείλουν να σφυρίζουν  για να ξεκινούν τα τρένα και θεωρούσαν “εγκληματική οργάνωση”, προχώρησαν στο επόμενο βήμα: Τους υποστηρίζουν και για υποψήφιους προέδρους σε εκλογές Ενώσεων. Φαίνεται ότι το “ερυθρόλευκο” χρώμα έλκει τους “κιτρινόμαυρους” άποικους του πάρκου…

Κουίζ 1 (για πολλούς): Με ποιάς ομάδας της SL1 την εμφάνιση φωτογραφίζεται δικηγόρος που παίρνει δουλειές από την ΕΠΟ χωρίς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής;

Κουίζ 2 (για λίγους): Ποια είναι τα τέσσερα μέλη της εκτελεστικής που την περασμένη Τετάρτη στη σουίτα, είπαν στον “μεγάλο” ότι πρέπει να τελειώσει με τον Καρδινάλιο;

Όποιος απαντήσει σωστά κερδίζει εισιτήριο για την Opap Arena…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή