Φουντουλάκης: Σε κατάσταση διχασμού το Παραολυμπιακό κίνημα μετά το νομοσχέδιο Αυγενάκη, κ. Μητσοτάκη ζητώ την άμεση παρέμβασή σας

Print Friendly, PDF & Email

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γεώργιος Φουντουλάκης, υποστήριξε πως από την ημέρα που ανακοινώθηκε το αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη, το το Παραολυμπιακό κίνημα βρίσκεται σε κατάσταση διχασμού και σύγκρουσης.

Αναλυτικά:

«Προς

Αξιότιμο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Στην σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλες διατάξεις» καταργήθηκε κάθε έννοια δεοντολογίας και δημοκρατικότητας.

Στην συνεδρίαση αυτή κλήθηκαν υποθέτω εκ μέρους του αρμόδιου Υφυπουργού (;) η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) και ένας σύνδεσμος Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, που ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί με το νόμο ως ομοσπονδία ενώ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΕ (!) η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ), που εκπροσωπεί 70 αθλητικούς συλλόγους και χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία.

Βρέθηκα, λοιπόν, να παρακολουθώ μία συνεδρίαση, όπου υπήρξαν απαξιωτικές τοποθετήσεις ονομαστικά για το πρόσωπο μου και όπου δεν είχα καν την δυνατότητα να απαντήσω, παρόλο που ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι θα με καλέσουν στο τέλος να τοποθετηθώ.

Κ. Πρωθυπουργέ,

Από την ημέρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού το καινούριο νομοσχέδιο, το Παραολυμπιακό κίνημα βρίσκεται σε κατάσταση διχασμού και σύγκρουσης. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να αναφερθώ στην πρόβλεψη του νόμου επί της συγκρότησης της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που:
περιορίζει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των αθλητικών σωματείων ΑμεΑ, που εκπροσωπεί η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες από οκτώ (8) σε πέντε (5)
ορίζει έναν (1) εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ή της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας ΑμεΑ και
ορίζει μία (1) προσωπικότητα από τον χώρο του αθλητισμού, με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.

Εμείς είμαστε αντίθετοι στους διορισμούς! Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόλις προχθές στην Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κατατέθηκε και υλοποιήθηκε πρόταση μομφής κατά εμού, πρόταση την οποία συνυπέγραψε και η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού! Άραγε για όλο αυτό ήταν ενήμερος ο κ. Αυγενάκης;

Επιπλέον, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ο νόμος επιτρέπει τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών. Αντίστοιχα, δεν τίθεται κανένα κώλυμα συμμετοχής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ολυμπιακών Αθλητικών Ομοσπονδιών στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από την άλλη, όμως, τίθεται κώλυμα συμμετοχής μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Αθλητικών Ομοσπονδιών ΑμεΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Έτσι, αποκλείονται με φωτογραφικό τρόπο μέλη της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, που εκπροσωπεί το 90% του αθλητικού χώρου των ατόμων με αναπηρίες, από καίριες θέσεις διοίκησης της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ακόμη, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι για όλο αυτό το θέμα έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής!

ΖΗΤΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΩΣΗ ΠΡΟΤΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ!

Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω ότι δυστυχώς έχουν ειπωθεί απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό μου, δεν τους εκφράζω δημόσια ωστόσο επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Φουντουλάκης
Πρόεδρος Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ

Υ.Σ. Στην διάθεση της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ υπάρχουν επιστολές από 38 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ, που αντιτίθενται σε ορισμένες διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου και τις οποίες θα αποστείλω στο γραφείο σας αύριο»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή