Φρένο στο σχέδιο για ορισμό εκτελεστικού διευθυντή πριν την εκλογή νέου προέδρου

Print Friendly, PDF & Email

Το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της ολιστικής μελέτης παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (εφεξής ΕΕ) κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, ο εκτελεστικός γραμματέας, Ι. Φιλιππούσης.

Σύμφωνα με αυτό, μέσα σε 15 ημέρες από την έγκριση του καταστατικού της ΕΠΟ, που περιλαμβάνει την “ολιστική μελέτη”, από το Ειρηνοδικείο, όπου κατατέθηκε τον Ιανουάριο, θα πρέπει οριστεί από την ΕΕ ο εκτελεστικός διευθυντής.

Ακολούθως να επανασυσταθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή των μελών της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης.

Όσον αφορά το θέμα τη εκλογής νέου προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας διοίκησης, θα γίνει στην τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα προκάλεσε αντιδράσεις, αφού βάσει του καταστατικού ο πρόεδρος της ΕΕ/ΕΠΟ είναι αυτός που εισηγείται στην ΕΕ τον ορισμό του εκτελεστικού διευθυντή, ο οποίος (ο εκτελεστικός διευθυντής), βάσει του νέου καταστατικού, συγκεντρώνει υπερεξουσίες και υπάγεται μόνο στον πρόεδρο.

Τη θέση αυτή φέρεται να επιθυμεί να καταλάβει ο νυν εκτελεστικός γραμματέας.

Ωστόσο, στο σχέδιο που παρουσίασε ο Φιλιππούσης υπάρχει μια φανερή αντινομία: Από τη στιγμή που ο Δημητρίου είναι οιονεί πρόεδρος με ημερομηνία λήξης τον προσεχή Ιούνιο, πώς είναι δυνατόν να προτείνει το πρόσωπο που θα διευθύνει, αν όχι θα διοικεί, την ΕΠΟ για τα επόμενα τρία χρόνια;

H πρόταση πρέπει να γίνει από το νέο πρόεδρο που θα εκλεγεί τον προεσεχή Ιούνιο με θητεία μέχρι το 2024.

Αυτή η αντινομία, κάποιοι θα μπορούσαν να τη χαρακτηρίσουν και πονηριά, έγινε αμέσως αντιληπτή από συμβούλους, που θέλησαν να βάλουν φρένο στις όποιες ορέξεις.

Χαρακτηριστικά αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χρ. Γκαγκάτσης, φέρεται να είπε: Ο εκτελεστικός διευθυντής πρέπει να επιλεγεί από τον νέο πρόεδρο… Δεν έχουμε κανέναν νταλκά για να ορίσουμε σε 15 ημέρες εκτελεστικό διευθυντή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή