Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους σε όποιον χωρίς δικαίωμα εισόδου δημιουργεί επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και στ’ αποδυτήρια

Print Friendly, PDF & Email
Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείναι στη Βουλή και φέρει τον τίτλο “Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις”, ρυθμίζονται τα εξής:
Α. Αυξάνεται σε ένα χρόνο μίνιμουμ, από τρεις μήνες η ποινή φυλάκισης για όσους χωρίς να έχουν δικαίωμα από το νόμο ή από τους κανονισμούς της οικείας ομοσπονδίας εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και στο χώρο των αποδυτηρίων ομάδων και διαιτητών προκαλώντας επεισόδια και διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Με τηντροπολογία περιγράφεται η αξιόποινη συμπεριφορά και η αντικειμένική υπόσταση του αδικήματος, ενώ αίρεται η αοριστία στην περιγραφή της πράξης.
Β. Σε σχέση με τα κωλύματα παραγόντων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα ισχύουν (τα κωλύματα) για όσους έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα τα οποία τελέσθηκαν εξ’ αμελείας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή