Γερμανία: Επιχορηγούνται λόγω Covid-19 όλα τα σπορ εκτός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Soccer Football - Bundesliga - Eintracht Frankfurt v Arminia Bielefeld - Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany - September 19, 2020 Arminia Bielefeld team huddle before the match REUTERS
Print Friendly, PDF & Email

Περισσότερο από το ένα τέταρτο του προγράμματος βοήθειας της γερμανικής κυβέρνησης, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, για την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, θα χρησιμοποιηθεί για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτό ανακοινώθηκε χθες από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, επικαλούμενη το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, dpa, σημειώνοντας ότι θα διατεθούν στον επαγγελματικό αθλητισμό περίπου 69 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Εσωτερικών, υπεύθυνο για κονδύλια που συνδέονται με την πανδημία, ανέφερε ότι είχαν υποβληθεί 339 αιτήσεις για βοήθεια στον αθλητικό τομέα έως τις 22 Νοεμβρίου. Από αυτές, 259 προτάσεις έχουν ήδη εγκριθεί, για περίπου 55,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έξι έχουν απορριφθεί και 74 εξακολουθούν να αναλύονται.

Μπορούν να ζητηθούν έως και 800.000 ευρώ ανά αθλητικό σύλλογο, για παράδειγμα σε χάντμπολ και μπάσκετ, αλλά εξαιρούνται επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε στις αρχές Ιουλίου ένα πρόγραμμα βοήθειας για την ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης στον επαγγελματικό αθλητισμό, το οποίο καλύπτει αθλητικούς συλλόγους σε επαγγελματικές ή ημι-επαγγελματικές διοργανώσεις.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων παρατάθηκε αρχικά έως τις 31 Οκτωβρίου και στη συνέχεια έως τις 22 Νοεμβρίου, ενώ αναφέρθηκε ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να επεκταθεί στο επόμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμία δημοσίευση για προβολή