Για δύο χρόνια στην ΚΕΔ ο νέος αρχιδιαιτητής που θα επιλέξει τους ξένους συνεργάτες του

Print Friendly, PDF & Email

Στις 17 Ιουλίου θα παρθεί η απόφαση για το νέο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Βίτορ Μέλο Περέιρα και η θητεία του θα είναι διετής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την Τετάρτη (8/7) τη διαδικασία επιλογής του νέου αρχιδιαιτητή, ο οποίος θα είναι ξανά αλλοδαπός. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΠΟ, στη διαδικασία επιλογής θα συμμετάσχουν οι τέσσερις μεγάλοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), οι οποίοι τελικά θα ψηφίσουν σε μυστική ψηφοφορία τον νέο αρχιδιαιτητή.

Η λίστα με τους υποψήφιους που θα περάσουν από συνέντευξη θα έρθει από την UEFA. Αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί μόνο για τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ, ο οποίος κατόπιν θα επιλέξει τα άλλα δύο μέλη-συνεργάτες του που θα είναι επίσης ξένοι.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν τρεις συναντήσεις της ομάδας εργασίας μέχρι να φτάσουμε στην Παρασκευή 17 Ιουλίου όταν και θα γίνει η ψηφοφορία. Στην ομάδα εργασίας εκτός από το BIG 4 θα λάβουν μέρος η ΕΠΟ, η SL1, ενώ εκ μέρους των FIFA/UEFA, θα συμμετέχει ως παρατηρητής ο κ. Πετρ Φούσεκ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ

Ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία επιλογής του προέδρου και της συγκρότησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., όπως αυτή προτείνεται από τις FIFA/UEFA. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή:

α. ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. θα είναι αλλοδαπός και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR,
β. η σύμβαση του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ. θα είναι τουλάχιστον διετής,
γ. στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η Ε.Π.Ο., η Super League 1 και ένας εκπρόσωπος από τις Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ., οι οποίοι θα συγκροτήσουν «ομάδα εργασίας»,
δ. η «ομάδα εργασίας», σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 Π.Α.Ε. να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, ως τις 13 Ιουλίου οι ΠΑΕ θα έχουν γνωστοποιήσει στην Ε.Π.Ο. τους εκπροσώπους τους και ως τις 17 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. στην «ομάδα εργασίας» θα είναι ο πρόεδρός της κ. Ε. Γραμμένος και της Super League 1 ο πρόεδρός της κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Η Ε.Ε. εξουσιοδότησε επίσης τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή