Γιατί η ΕΠΟ αναβάλει τους αγώνες πριν αποφασίσουν οι διαιτητές

Print Friendly, PDF & Email

Πολύς θόρυβος έχει προκληθεί από την απόφαση της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ να αναβάλει λόγω της κακοκαιρίας τους αγώνες Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα κι όταν υπήρχε σοβαρές ενδείξεις ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή του αγώνα, οι ομάδες, εφόσον μπορούσαν να μετακινηθούν, ήταν υποχρεωμένες να δίνουν το παρών στο γήπεδο την ώρα του αγώνα και ο διαιτητής, που επιθεωρούσε τον αγωνιστικό χώρο, ήταν αυτός που έκρινε αν θα διεξαχθεί ή όχι.
Από το περασμένο καλοκαίρι ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου τροποποιήθηκε και πλέον δίνεται η δυνατότητα στην ΕΠΟ ή στην κατά περίπτωση διοργανώτρια, να αναβάλλει αγώνες για λόγους ανωτέρας βίας, όπως είναι η ακταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου.
Στον διαιτητή παραμένει η αποκλειστική αρμοδιότητα ν’ αποφασίσει σχετικά με την διεξαγωγή ή όχι του αγώνα λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, από τη στιγμή που θα ανοίξει το φύλλο αγώνα.
Όμως, πλέον, πριν το άνοιγμα του φύλλου αγώνα μπορεί ν’ αποφασίζει η εκάστοτε διοργανώτρια.
Δείτε την τροποποίηση του του ΚΑΠ:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή