Γιατροί και μόνο γιατροί στα γήπεδα κύριοι της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Toυ Ηλία Χατζή –

    Ένα νέο παιδί, μόλις 20 χρόνων και πριν καλά καλά χαρεί την ζωή και το αγαπημένο  του άθλημα,   το ποδόσφαιρο, έφυγε  ξαφνικά  από  το μάταιο τούτο κόσμο , μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου  του χωριού  του.
Δεν γνωρίζουμε, εξάλλου δεν ήμασταν εκεί ούτε διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις , εάν το καρδιακό επεισόδιο  που υπέστη ήταν  αναστρέψιμο η όχι ή έστω αν μπορούσε να αντιμετωπισθεί. Υπάρχει,  όμως,  ένα κρίσιμο ερώτημα και αυτό  θα βασανίζει πάντοτε τους  γονείς  του.
Εάν υπήρχε γιατρός και απινιδωτής στο  γήπεδο, θα μπορούσε  σήμερα  ο νέος αυτός άνθρωπος να βρίσκεται  στη ζωή; Όλοι  οι προβληματισμοί για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο, ήρθαν στην  επικαιρότητα  μετά  τον θάνατο  του παιδιού.
Δεν θα αναλύσω τις επισημάνσεις και την καταγγελία  που έκανα  στη δικαιοσύνη το 2018 και το  2021, γι αυτές ακριβώς  τις παραλείψεις και την προχειρότητα με την  οποία  αντιμετωπίζονται, διαχρονικά , οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ούτε  στο γεγονός  ότι κάποιοι , τότε, με είχαν χαρακτηρίσει περίπου  γραφικό.
Μετά όμως  από  το τραγικό  συμβάν όλοι , δυστυχώς, με θυμήθηκαν. Θορυβήθηκαν, δυστυχώς κατόπιν εορτής και άρχισαν να πραγματοποιούνται κάποιες κινήσεις τόσο από πλευράς ΕΠΟ όσο και σε τοπικό  επίπεδο ( που σαν Καρδιτσιωτη με ενδιαφέρει  περισσότερο).
Η ΕΠΟ βέβαια  έριξε  το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση  για την ύπαρξη  απινιδωτών στα γήπεδα, αποφεύγοντας να εξαλείψει από το άρθρο 16 του ΚΑΠ, τα τρυκ που έχει  βάλει για το ποιοι  μπορούν να καλύψουν από ιατρικής πλευράς  τους αγώνες.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΓΉΠΕΔΑ  Κύριοι ΤΗΣ ΕΠΟ.
Σε τοπικό  επίπεδο  ο ιατρικός σύλλογος συγκάλεσε σύσκεψη για να μπορέσει να βοηθήσει.
Τέτοιες  συσκέψεις  καλό θα ήταν να γίνουν  και στους άλλους  νόμους της χώρας και όλοι  να βοηθήσουν  σε αυτόν  τον τομέα. Το μόνο  που εύχομαι είναι να μην μείνουμε μόνο  σε συσκέψεις  αλλά  αυτές να έχουν απτά αποτελέσματα.
Πριν από μερικά  χρόνια  είχαμε  και ένα άλλο τραγικό  γεγονός.  Ήταν  ο θάνατος  ενός  ποδοσφαιριστή από κεραυνό μέσα  στο γήπεδο. Τότε, ως δημοτικός σύμβουλος, είχα θέσει το θέμα  για την μη ύπαρξη αλεξικέραυνου  στα γήπεδα.  Δεν θα αναφερθώ  στην απάντηση   της τότε  δημοτικής αρχής γιατί  δεν έχει σημασία και ούτε  είναι  ώρα για καταγγελίες.
Θα ήθελα  η τωρινή δημοτική αρχή του κυρίου Τσιακου, που έχει  καλή  σχέση  με τον αθλητισμό  και το ποδόσφαιρο, να ενσκήψει στο συγκεκριμένο  θέμα,   ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρόμοια δυσάρεστα  γεγονότα.
Κάποιος  έχει πει <<τα θαύματα  στην Ελλάδα  κρατούν τρεις ημέρες>>. Πιστεύω  ότι μετά  από τις τρεις ημέρες  να μην ξεχαστεί ο ξαφνικός και αδόκητος θάνατος  του ΗΛΙΑ, αλλά  όλοι  οι εμπλεκόμενοι με το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο να σκύψουν ευλαβικά επάνω σε αυτά τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις που να μπορούν  να προλάβουν και να εξαλείψουν, στο μέτρο του δυνατού , δύσκολες καταστάσεις  σε βάρος ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή