Γίνονται επαγγελματίες οι διαιτητές της La Liga, 4.300 ευρώ η αμοιβή τους ανά αγώνα!

Ο Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε/As
Print Friendly, PDF & Email

Οι διαιτητές της ισπανικής La Liga, από αύριο (1/7) θα είναι επίσημα επαγγελματίες. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν άλλη εργασία παράλληλα με εκείνη του διαιτητή, όπως ήταν δυνατόν μέχρι τώρα.

Η σύμβαση 16 σελίδων υπογράφηκε σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Sport, από όλους τους διαιτητές, βοηθούς και διαιτητές VAR, και καθορίζει τα ποσά που θα λάβουν. Πρόκειται για μια ακαθάριστη ετήσια αμοιβή 114.121 ευρώ (εκτός άλλων συγκεκριμένων λειτουργιών που σχετίζονται με τη διαιτησία), χωρισμένη σε δέκα πληρωμές.

Επιπλέον, η σύμβαση καθορίζει τις πληρωμές ανά παιχνίδι. Για τους διαιτητές της Primera Division της La Liga, το ποσό θα είναι περίπου 4.300 ευρώ, ενώ το ποσό για το Segunda Division, μειώνεται στα 1.928 ευρώ. Όσον αφορά το VAR, κάθε αγώνας θα περιλαμβάνει ποσό περίπου 2.100 ευρώ στην κορυφαία κατηγορία, 964 ευρώ στη δεύτερη. Η σύμβαση προβλέπει επίσης τη μεταφορά ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων εικόνας στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF), με αντάλλαγμα μεικτό ποσό 22.842 ευρώ.

Μεταξύ των απαιτήσεων στην Α’ κατηγορία, για να είναι σε θέση να υπογράψει ένας διαιτητής, θα πρέπει να έχει ελάχιστη προηγούμενη εμπειρία 9 ετών, ενώ στην περίπτωση του βοηθού, απαιτούνται πέντε χρόνια εμπειρίας. Για τους διαιτητές στην Β’ κατηγορία, η εμπειρία μειώνεται σε επτά και τρία χρόνια αντίστοιχα. Στην περίπτωση του VAR, απαιτείται 9ετής εμπειρία ως διαιτητής, με ένα από αυτά, στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή