Γκαγκάτσης: “Στημένη η επιτροπή της ΕΕΑ, δεν αλλάζω ούτε λέξη από αυτά που είπα”

Print Friendly, PDF & Email

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος του Δικεφάλου, Μάκης Γκαγκάτσης, μίλησε μεταξύ άλλων για τις δικαστικές εκκρεμότητες της ομάδας αλλά και το Financial Fair Play.

Σε ό,τι αφορά στο FFP και τις ελαφρύνσεις που αναμένεται να κάνει η UEFA, ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε: «Περιμένουμε ανακοινώσεις από την UEFA. Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα θα υπάρξει ελάφρυνση αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Mάλλον θα υπάρξει διαφοροποίηση αλλά είμαστε ακόμη σε αναμονή…Η μη συμμετοχή στην Ευρώπη επιβάρυνε σίγουρα. Τον Γενάρη δεν κάναμε μεταγραφές πρωτίστως λόγω FFP για την ισορροπία, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Μεταγραφές θα γίνονται όπως και πωλήσεις. Και όταν γίνονται μεταγραφές θα λαμβάνεται και ένα ρίσκο…».

Σε ό,τι αφορά στις δικαστικές εκκρεμότητες, ανέφερε: «Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Σαββίδης έχει αγοράσει κανένα αθλητικό κέντρο. Το τι απόφαση έχει βγάλει μια στημένη επιτροπή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το CAS θα δικάσει νωρίτερα από τις 25 Αυγούστου και ελπίζουμε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και ότι θα μας δικαιώσει, εφόσον δικάσει κανονικά. Μεσολάβησαν δυο δικαστήρια που ουδέποτε μπήκαν στην ουσία και ο λόγος είναι πως αν έμπαιναν θα διαπίστωναν ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία. Δεν αλλάζω ούτε λέξη από αυτά που είπα για την ΕΕΑ, ότι είναι μια στημένη επιτροπή».

Κατά τα λοιπά το κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε στο ποσό των 9.990.000 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί από τον Ιβάν Σαββίδη εντός των επόμενων δύο μηνών, όπως ορίζει ο νόμος.

Η συνολική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ φτάνει, πλέον, τα 150.719.000 ευρώ. Στον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου ανήκει το 84,93% των μετοχών, 10% ανήκει στον ερασιτέχνη, όπως ορίζει ο νόμος, και το υπόλοιπο σε μικρομετόχους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή