Γώγος στο "SP": Σαφείς περιορισμοί μεταξύ διαιτητή και παικτών - Τεστ και σε παράγοντες

Ο Χαράλαμπος Γώγος, Παθολογος - Λοιμωξιολογος, καθηγητής παθολογίας ιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης εκτακτον συμβάντων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Print Friendly, PDF & Email

H Super League 1 επανεκκινεί βάσει του αθλητικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες και με τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με τις τυχόν διαμαρτυρίες ποδοσφαιριστών προς διαιτητές, την πρόταση για παρουσία έως 300 ατόμων όλων των σχετκών με την τέλεση των αγώνων ειδικοτήτων στα γήπεδα καθώς και με την πρόταση για παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες που να καλύπτουν το 20% της χωριτικότητας των κερκίδων.

Για όλα τα παραπάνω το SoccerPlus ζήτησε απαντήσεις από τον κ. Χαράλαμπο Γώγο, που είναι Παθολογος – Λοιμωξιολογος, καθηγητής παθολογίας ιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης εκτακτον συμβάντων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

-Επανεκκινεί το πρωτάθλημα και σε μια αμφισβητούμενη φάση, οι παίκτες, ενδεχομένως και οι παράγοντες, πηγαίνουν στον διαιτητή να διαμαρτυρηθούν .Πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μια τέτοια περίπτωση;

Θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στους παίκτες και σαφείς περιορισμοί ανάμεσα στον διαιτητή, τους παίκτες και τους παράγοντες, καθώς και να γίνονται σχετικοί έλεγχοι για την τήρηση όλων αυτών των μέτρων καθώς και των αποστάσεων του διαιτητή πριν, στην ανάπαυλα αλλά και μετά το πέρας του αγώνα. Εκτιμώ ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει εντός αγωνιστικού χώρου να υπάρχει και αυτοπειθαρχία και δεδομένου ότι θα έχουν γίνει και όλα τα απαραίτητα τεστ, δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

-Ποιά είναι η γνώμη σας για την πρόταση της Super League να είναι έως 300 συνολικά άτομα όλων των ειδικοτήτων από παίκτες έως γιατρούς κ αστυνομικούς στα γήπεδα στη διάρκεια των αγώνων; Μπορεί να προκαλέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα η παρουσία αυτού του αριθμού ατόμων σε μια αναμέτρηση;

Το θεωρώ ικανοποιητικό αριθμό αλλά σχετίζεται και με το μέγεθος του γηπέδου. Όμως το γεγονός ότι θα υπάρχει έλεγχος σε όλους τους παρεβρισκόμενους, θα υπάρχουν όλα τα μέτρα αντισηψίας και αποστάσεων, αν τηρούνται αυτά τα μέτρα, ελπίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα με την παρουσία 300 ατόμων. Θα υπάρχει και έλεγχος όλων των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων του αγώνα. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που παράγοντες θα είναι ελεγμένοι.

-Αναμένεται να τεθεί ένα αίτημα από τις ομάδες για παρουσία 20% κόσμου στους αγώνες. Ποια η δική σας τοποθέτηση πάνω σε αυτό; 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι με αυστηρότητα να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών, κατά την παραμονή τους στο γήπεδο καθώς και σε οποιαδήποτε στιγμή συμβεί κάτι στην αναμέτρηση του αγώνα.

Τα σενάρια πιθανού συνωστισμού είναι απευκταία και πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο σε όλες τις περιπτώσεις, από μια απλή εκδήλωση, τον κόσμο στις παραλίες, σε πλατείες, σε δρόμους. Είναι βασικό να τηρούνται τα μέτρα και από τον κόσμο με την υπευθυνότητα του και από τους παράγοντες του αγώνα.

Διαβάστε ακόμα

Ο κορωνοϊός ως «εργαλείο προστασίας» των διαιτητών από διαμαρτυρίες!

Καμία δημοσίευση για προβολή