Γραμμένος: Αυτά που έχει εξαγγείλει ο Μάκης Γκαγκάτσης μπορούν να γίνουν μέσα σε μία τετραετία

Print Friendly, PDF & Email

Τη γνώμη του για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την προσφορά του στην ΑΕΚ εξέφρασε ο Βαγγέλης Γραμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Μου είχε πει ο Μελισσανίδης οτι “θα κάνω το γήπεδο και θα φύγω”, αλλά δεν τον είχα πιστέψει και του το είπα».

 

Αναλυτικά όσα είπε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ και την προσφορά του, τόνισε:

«Τον είχα γνωρίσει κατά την προεκλογική περίοδο, έχοντας την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, δεν γνωριζόμασταν. Είναι απώλεια, πρώτα για την ΑΕΚ, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την έφτασε στο σημείο που την έφτασε και δεν μιλάω μόνο αγωνιστικά, αλλά και με την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο είναι κόσμημα. Έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ιστορία της ΑΕΚ.

Πέρασαν και άλλοι πρόεδροι από την ΑΕΚ που πρόσφεραν πολλά, αλλά στην κορυφή της ιεραρχίας των προέδρων της είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μιλούσαμε συχνά-πυκνά, η σχέση μου ήταν πάρα πολύ καλή. Δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με αυτούς τους ανθρώπους, με τις πρακτικές τους έχω. Δηλαδή με τις κόντρες τους. Ε

ίναι πάρα πολύ ισχυρή προσωπικότητα ο Δημήτρης Μελισσανίδης και όταν έβαζε έναν στόχο, δεν έκανε πίσω και τον πετύχαινε. Ξαναλέω, είναι απώλεια για την ΑΕΚ, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει ανάγκη από επενδυτές του βεληνεκούς του. Μου είχε πει ότι “θα κάνω το γήπεδο και θα φύγω”, αλλά δεν τον είχα πιστέψει και του το είπα. Του λέω δεν πρόκειται να φύγεις, η ΑΕΚ είναι η ζωή σου.

Δυστυχώς ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου. Του χρωστάει πολλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλά περισσότερα ο οργανισμός της ΑΕΚ. Είχα τα προβλήματα με το γήπεδο τότε, με τις προσφυγές και είχε στεναχωρηθεί. Είναι όμως πείσμων άνθρωπος».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Εθνική δεν έχει δικό της προπονητικό κέντρο επεσήμανε:

«Πρέπει να γίνει προπονητικό κέντρο, είχαμε ξεκινήσει κι εμείς τότε. Είχαμε βρει και έναν χώρο, ο κ. Βρακάς έτρεχε το πλάνο. Η ΕΠΟ δεν είχε όμως τα κονδύλια. Υπάρχουν πλέον προγράμματα που ενισχύουν τέτοια πρότζεκτ. Ο Άγιος Κοσμάς ήταν πρόχειρη λύση, αλλά παρέμεινε εκεί η Εθνική, αφού ουδέν μονιμότερον του προσωρινού στην Ελλάδα. Και να υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκει γήπεδα να προπονηθεί, δεν είναι φρόνιμο να βρίσκεται μία εδώ και μία εκεί. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, έχει γίνει επιστήμη».

Για το αν μπορεί ένας πρόεδρος της ΕΠΟ να κάνει μέσα σε τέσσερα κάτι που δεν επιτεύχθηκε στα προηγούμενα 20 χρόνια, με αφορμή την ανάληψή της από τον Μ. Γκαγκάτση:

«Αν αναφέρεστε σε αυτά που προγραμματικά είχε εξαγγείλει ο Μάκης Γκαγκάτσης, μπορούν να γίνουν μέσα σε μία τετραετία. Το προπονητικό κέντρο μπορεί να γίνει μέσα στην τετραετία. Τα υπόλοιπα είναι διοικητικής μορφής. Η ενίσχυση του VAR μπορεί να γίνει, δεν είναι δύσκολο. Το προπονητικό είναι δύσκολο ή η στελέχωση της ΚΕΔ από ξένους αρχιδιαιτητές. Ο Φρόιντφελντ ήταν συνυποψήφιος με τον Κλάτενμπεργκ και ψήφισε με 4-0 τον Κλάτενμπεργκ το Big-4. Το ισοζύγιο γέρνει προς την πλευρά των ξένων αρχιδιαιτητών».

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με τους τακτικούς δικαστές:

«Είμαι υπέρ των τακτικών δικαστών. Δεν θα συμφωνήσω με την άποψη ότι πρέπει να επανέλθουμε σε άλλες εποχές. Πρέπει να σας θυμίσω ότι απέχουμε παρασάγγας από τη φιλοσοφία της Ελβετίας. Μία επαναφορά σε εποχές προ του 2015 με μικτή σύνθεση. Πρέπει να γίνει αυστηρότερο το πλαίσιο, το πειθαρχικό δίκαιο. Δεν μπορεί να βγαίνει και να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει. Πρέπει να μπει μία τάξη».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή