"Όποιος διαφωνεί να στείλει μέχρι τις 14:00 την επιθυμία του για άρση του κωλύματος"

Print Friendly, PDF & Email

Μέχρι τις 14.00 οι διαιτητές καλούν τους συναδέλφους τους να δηλώσουν αν επιθυμούν να άρουν το κώλυμα, που έθεσαν μέχρι τις 17/1, με βάση τη συνάντηση που έγινε χθες στην ΕΠΟ και όσα προέκυψαν από αυτήν.

Η δεύτερη ενημέρωση που τους στάλθηκε, από τους συναδέλφους τους της πρώτης κατηγορίας, που συμμετείχαν στη συνάντηση στην ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Καλημέρα σας συνάδελφοι και καλή χρονιά.

Σε συνέχεια του χθεσινού μας email σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Στη χθεσινή συνάντηση οι εκπρόσωποι της Superleague μας ανέφεραν ότι οι 12 από τις 14 ομάδες δεν θα προχωρήσουν σε μηνύσεις και ανακοινώσεις, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν για τις άλλες δύο.

Δήλωσαν ότι θα κάνουν συνάντηση με τον κ. Σιμιτζόγλου για το θέμα.

Επίσης, δεν μπορούν να εγγυηθούν για την απόσυρση των ήδη υπαρχόντων μηνύσεων-μηνυτήριων αναφορών, κάτι που αποτελεί και κύριο αίτημα για να παίξουμε, σύμφωνα με την ομόφωνα απόφαση του σώματός μας (76/76).

Για άλλη μια φορά ζητήθηκε πίστωση χρόνου και υποσχέθηκαν μελλοντικά να προχωρήσουν σε ενέργειες, ώστε να θωρακίσουν τον Έλληνα διαιτητή σε παρόμοιες καταστάσεις.

Επίσης, όσον αφορά τη γραμμή VAR ζήτησαν κι εκεί πίστωση χρόνου για να έρθουν σε επαφή με τους τηλεοπτικούς παρόχους και ότι είναι κοντά σε λύση.

Συνεχίζουμε την αποχή μας ενωμένοι σε αυτό που αποφασίσαμε με 76 κωλύματα;

Αν κάποιος διαφωνεί, να στείλει μέχρι τις 14:00 την επιθυμία του για άρση του κωλύματος στο παρόν email..

Ο λόγος που σας το ζητάμε εκ νέου είναι γιατί μεσολάβησε το ΔΣ της Superleague και θεωρούν ότι υπάρχουν νέα δεδομένα τα οποία και σας αναφέραμε».

Η πρώτη επιστολή

Αναφέροντας ότι ΕΠΟ και Super League 1 “δεν μπορούν να δεσμευτούν για απόσυρση των μηνύσεων και των μηνυτήριων αναφορών πρoς τους διαιτητές”, οι εκπρόσωποι των διαιτητών και βοηθών, που ήταν παρόντες στη συνάντηση (31/12) στα γραφεία της ομοσπονδίας, έστειλαν την ακόλουθη ενημέρωση στους συνεδέλφους τους της πρώτης κατηγορίας:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλησπέρα σας. Λόγω των μετακινήσεων όσων συναδέλφων παρέστησαν στη σημερινή συνάντηση και που ακόμη επιστρέφουν στις οικίες τους παραμονή μάλιστα πρωτοχρονιάς, καθυστερήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με τους Προέδρους ΕΠΟ και Superleague παρόντος και του κυρίου Pereira διεξήxθη σε καλό κλίμα. Μας μεταφέρθηκε το τι αποφάσεις πάρθηκαν στο χθεσινό ΔΣ της Superleague. Μας τόνισαν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν για απόσυρση των μηνύσεων και των μηνυτήριων αναφορών προς τους διαιτητές και ζήτησαν πίστωση χρόνου, ώστε μελλοντικά να εργαστούν πάνω σε αυτό και να θωρακίσουν τον Έλληνα διαιτητή σε παρόμοιες καταστάσεις. Διατηρήσαμε τις επιφυλάξεις μας και τονίσαμε την ανάγκη να βρεθεί λύση για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα επικοινωνήσουμε εκ νέου λόγω και της ημέρας.

Με εκτίμηση
Οι συνάδελφοί σας (όργανο διαιτητών SL).”

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τετ α τετ που είχε μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης η αντιπροσωπεία των διαιτητών με τον Μέλο Περέιρα και του έθεσε το αίτημα να εξαιρεθούν οι Έλληνες ρέφερι από τα παιχνίδια των δύο ομάδων και να ορίζονται μόνο ξένοι, για να εισπράξουν ωστόσο αρνητική απάντηση.