Η απειλή Μαρινάκη, τ’ αντανακλαστικά της ΕΠΟ και ο κίνδυνος έκπτωσης των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής!

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Την τελευταία στιγμή κι ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων είχε συγκληθεί για τις 13:30 την περασμένη Παρασκευή, η ΕΠΟ έκανε πίσω και δεν έλαβε την απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού Αγώνα Κυπέλλου στο γήπεδο του Παναιτωλικού, εγκρίνοντας τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Τροχοπέδη αποτέλεσε η επιστολή Μαρινάκη ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε με προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, εφόσον η επιλογή του γηπέδου παρεκκλίνει όσων προβλέπονται στην προκήρυξη, ήτοι, εν προκειμένω, βάσει των φιναλίστ, δεν διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ή σε γήπεδο της αλλοδαπής.

Στο ενδεχόμενο, επομένως, τουλάχιστον δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (Μαρινάκης, Αγραφιώτης) να προσφύγουν κατά της απόφασης, και στην πιθανότητα να δικαιωθούν, θα μπορούσαν να συμβούν τα εξής τινά:

Α. Με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, οι αιτούντες μπορούν προσφύγουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ζητώντας να επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή, περί τροποποίησης προκήρυξης μετά την έναρξη της διοργάνωσης, που κατά το καταστατικό της ΕΠΟ είναι έκπτωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής!

Όπως αναφέρει το καταστατικό της ΕΠΟ, η Εκτελεστική Επιτροπή:

Β. Τυχόν απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που θα ακύρωνε τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 24/5, θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στη δήλωση των ομάδων προς την UEFA σχετικά με τη σειρά των ομάδων στη βαθμολογία και την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα αγωνιστούν. Για τη δήλωση υπάρχει deadline από την UEFA.

Eπομένως, η επιστολή Μαρινακή, αν και οδηγεί την ΕΠΟ σε άλλες λύσεις, λειτούργησε εντέλει, μάλλον προστατευτικά, ενεργοποιώντας αντανακλαστικά…

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΠΟ “ψάχνεται” ξανά για τελικό Κυπέλλου εκτός Ελλάδας – Η επαφή με Κύπρο και η περίπτωση της Κωνσταντινούπολης!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή