Δίκοπο μαχαίρι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου

Print Friendly, PDF & Email

Τα δύο σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου, που προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαιώθηκαν και η απόφαση της ΕΠΣ Ηρακλείου που έκανε δεκτό τον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ, ακυρώθηκε.

Δημιουργείται ωστόσο ένα ζήτημα: Κατά πόσο μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου όλα τα σωματεία;

H θέση του “SP” είναι η εξής:

Από τη μία πλευρά η ΕΠΣ Ηρακλείου ως ένωση – μέλος της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να σέβεται και να εφαρμόζει τις αποφάσεις τους Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Υπό αυτό το πρίσμα είναι βέβαιο ότι η απόφαση για τη διενέργεια εκλογών, με βάση των εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ, που περιλαμβάνει 26 σωματεία δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Από την άλλη, όμως, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δεν έχει δικαιοδόσια να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του νόμου. Μπορεί να κρίνει μόνο την νομιμότητα αποφάσεων όσων εμπίπτουν στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Ως γνωστόν η Ελλάδα στερείται συνταγματικού δικαστηρίου και επομένως η συνταγματικότητα των νόμων κρίνεται στα δικαστήρια και ειδικότερα στο ΣτΕ.

Αυτή τη στιγμή έχει κριθεί άκυρη η απόφαση της ΕΠΣ Ηρακλείου που υιοθέτησε τον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ και όχι ο “νόμος Αυγενάκη”, που θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων στις εκλογές των ΕΠΣ.

Άρα, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου πρέπει να σταθμιστεί δεόντως διότι μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή