Η χαώδης διαφορά Μαρτίνς με Ομπράντοβιτς και η δικαίωση Μπόλονι με Βιγιαφάνιες

Print Friendly, PDF & Email

Σκέφτομαι αν αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Μπένζαμιν Μαντί της Μάντσεστερ Σίτι με προπονητή τον Γκουαρντιόλα, θα μπορούσαν να συμβούν σε μια ομάδα με προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος πρώτα κοιτάει το χαρακτήρα και μετά κοιτάει αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Ή αν αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Σεμέδο, θα μπορούσε να είχε συμβεί σε μια ομάδα με προπονητή τον Λουτσέσκου που πήρε ένα αήττητο πρωτάθλημα, με μια ομάδα που απουσίαζε επί 34 χρόνια από την κορυφή, χάρη στην πειθαρχία.

Ο Λουτσέσκου, που μετά από ελάχιστες μέρες προετοιμασίας, δεν δίστασε να διώξει από την ομάδα τον Ουάρντα, στην πρώτη του παράβαση, και ας έχει και ταχύτητα και τεχνική στο παιχνίδι του.

Και αυτό γιατί ένας μεγάλος προπονητής δεν φαίνεται μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά και από την γενικότερη στάση των αθλητών του.

Θυμηθείτε την αντίδραση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά από μια νίκη με πάνω από 20 πόντους διαφορά, του Παναθηναϊκού επί της Πρόκομ επειδή οι παίκτες του τον αντιμετώπισαν σαν αγώνα ρουτίνας και ενώ μπορούσαν να νικήσουν ακόμα και με 50 πόντους, δεν το έκαναν…

Ο Ομπράντοβιτς στην συνέντευξη τύπου γύρισε και είπε, ότι όσοι αγωνίστηκαν ράθυμα κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και δεν αξίζει να φοράνε την φανέλα της ομάδας…

Πόσο πιο σκληρά να μιλήσει;

Για παράδειγμα ο εξαιρετικός πρώην καλαθοσφαιριστής Μίλαν Τόμιτς, που πάνω σε ένα γενικευμένο καβγά για ένα ριμπάουντ στο ΣΕΦ, βρήκε την ευκαιρία να γρονθοκοπήσει τον Μποντιρόγκα, λόγω χαρακτήρα, δεν θα είχε ποτέ θέση στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο. Αντίθετα ο Μοντιρόγκα είχε, και το πιο μεγάλο success storie μόλις είχε αρχίσει…

Το ίδιο έκανε και ο Ιτούδης, που λόγω συμπεριφοράς δεν δίστασε να διώξει ίσως τον καλύτερο παίκτη της ΤΣΣΚΑ, τον Μάικ Τζέιμς.

Ίσως το ίδιο να έπρεπε να κάνει και ο Μαρτίνς, όταν είχε δει τον Σεμέδο στην πρώτη του χρονιά με την φανέλα του Ολυμπιακού, μετά την λήξη του αγώνα να αρπάζει ένα ανήλικο παιδί με την ιδιότητα του ball boy από το λαιμό, να τον πετάει κάτω για να του πάρει την μπάλα…

Αν λοιπόν για τον Πέδρο, οι σχεδόν πέντε μήνες φυλάκισης του Ρούμπεν Σεμέδο για απαγωγή και ξυλοδαρμό κατά το παρελθόν, δεν ήταν αποτρεπτικοί για να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του και δεν αντέδρασε, τι θα έπρεπε να γίνει για να αντιδράσει; Για να τραβήξει τα γκέμια;

Εκτός και αν μας πει ο κύριος Γεωργόπουλος, ο δικηγόρος του Πορτογάλου, ότι το ball boy μπορεί να ήταν 15 χρονών, αλλά φαινόταν για 25…

Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι την κύρια ευθύνη δεν την έχει ο Ολυμπιακός αλλά ο Μαρτίνς. Ειδικά από την στιγμή που η πειραϊκή ομάδα έχει δώσει τα κλειδιά στον Πορτογάλο προπονητή και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για τον συμπατριώτη του.

Ένας Μαρτίνς που δεν έκανε τίποτα απολύτως εκεί. Που δεν έκανε τίποτα απολύτως όταν ο αρχισκόρερ της περσινής περιόδου στον Ολυμπιακό, Ελ Αραμπί, πήγε και κόλλησε το πρόσωπο του προκλητικά πάνω στον Κουέστα, όταν έφαγε το πιο απρόσεκτο γκολ της δεκαετίας από τον Μπουχαλάκη. Με τον Ελ Αραμπί να το επαναλαμβάνει με αντίστοιχο πανηγυρισμό στο πρόσωπο του Διούδη, όταν ο τελευταίος έφαγε ένα φτηνό γκολ από τον Χασάν του Ολυμπιακού.

Ένας Ελ Αραμπί που έχει μπλεχτεί και αυτός για επίθεση σε δύο ανήλικους, 13 και 16 χρονών και σαν αποτέλεσμα είχε τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Άσχετα αν στην δίκη ο Ελ Αραμπί ισχυρίστηκε ότι οι δυο ανήλικοι φαινόντουσαν για 23ων και 26 χρονών αντίστοιχα…

Και στον Παναθηναϊκό η κατάσταση στα αποδυτήρια παρουσιάζει σοβαρό θέμα. Όμως εκεί υπάρχει μια κατάσταση εσωστρέφειας. Με παίκτες να θέλουν να πάνε στον Αλαφούζο να διαμαρτυρηθούν για τον Μπόλονι, με παίκτες που όταν φεύγουν αφήνουν αιχμές για τον προπονητή, με παίκτες που αντιδρούν σε αλλαγές, που κλωτσάνε πάγκους, που δίνουν με βαριά καρδιά το χέρι τους στον προπονητή, που, που, που…

Φαντάζομαι ότι όλοι θυμάστε την τοποθέτηση του Μπόλονι για τον Βιγιαφάνιες μετά από έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τότε ο Ρουμάνος τεχνικός είπε φόρα παρτίδα στην συνέντευξη τύπου ότι ο Βιγιαφάνιες έχει προβλήματα με την συμπεριφορά του τα οποία πρέπει να τα διορθώσει. Ο Λάζλο τον έβγαλε στην σέντρα και τότε οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού την έπεσαν στον Ρουμάνο που εξωτερίκευσε το πρόβλημα και δεν το κράτησε μέσα στα αποδυτήρια και ας είδε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα την αντίδραση του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή live.

Σήμερα όμως σε αυτή τη θέση υπάρχει ο Γιοβάνοβιτς. Τα παραπάνω προβλήματα δεν εξαλείφθηκαν, απλά μετατοπίστηκαν. Αντί να τσακώνεται ο Βιγιαφάνιες με τον Μπόλονι, πλέον τσακώνεται με τον Χατζηγιοβάνη, κάνοντας ότι μπορεί για να δικαιώσει τον Μπόλονι.

Και όπως ήδη έχουμε γράψει στην στήλη Football Focus, ο Ιβάν δεν είναι Λάζλο καθώς έρχεται με σκούπα και φαράσι. Είναι ενήμερος για τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν και ο Σέρβος έρχεται με δικούς του ανθρώπους που βρίσκονται σε κάθε πόστο και χωρίς τεχνικούς διευθυντές που θα μπερδεύουν την κατάσταση (βλέπε Ρόκα, Ντρεοσί). Ακόμα και μέσα στην ομάδα, οι νέοι παίκτες που έρχονται στον Ιβάν οφείλουν την ύπαρξη τους.

Το θέμα τώρα είναι πως ο Ιβάν θα διαχειριστεί το θέμα Βιγιαφάνιες. Θα τον θέσει εκτός ομάδας; Θα μπορέσει να του τρίξει τα δόντια επαρκώς ή θα το αφήσει να περάσει κρατώντας και αυτός μια βόμβα έτοιμη να (ξανα)εκραγεί στα αποδυτήρια του;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή