Η ΕΕ/ΕΠΟ αποφάσισε την κεντρική διαχείριση στη Super League – Ποιές αλλαγές έγιναν στην ολιστική μελέτη και στη διαιτησία

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email
Την απόφαση να προτείνει προς τη ΓΣ της ΕΠΟ να περιληφθεί στο καταστατικό της η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών της Σούπερ Λιγκ έλαβε η ΕΕ της ΕΠΟ.
Το θέμα ήρθε προς ψήφιση από τη Σούπερ Λίγκα , που χθες πέρασε με ψήφους 9-5 μετά από πρόταση του Αχ. Μπέου. Η κεντρική διαχείριση προβλεπόταν στην ολιστική μελέτη αλλά, άγνωστο πως, αφαιρέθηκε από το προηγούμενο κείμενο με τις αλλαγές στο καταστατικό.
Οι αποφάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ που θα έρθουν προς ψήφιση στη ΓΣ στις 19/7 άλλαξαν το αρχικό κείμενο του καταστατικού όσον αφορά την ολιστική μελέτη, πέραν των τηλεοπτικών της Super League, στα εξής:
 
-Στην Εκτελεστική Επιτροπή θα προβλεφθεί η ύπαρξη γυναίκας από τις επόμενες εκλογές (2024) και όχι σε περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης μέλους της σημερινής ΕΕ. Δεν προβλέπεται θέση για διαιτητή. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου.
 
-Στη Γενική Συνέλευση όλες οι νέες Ενώσεις, προπονητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου θα έχουν από μία ψήφο και όχι από δύο. Δεν προβλέπεται η δημιουργία Ένωσης Διαιτητών. Η Super League 2 αντί για έξι θα έχει μία ψήφο.
 
-Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα αποφασίζει μόνο για “αγωνιστικά θέματα”. Για θέματα κανονισμών, αναδιάρθρωσης, προβιβασμού/υποβιβασμού η τελική απόφαση θα εξακολουθήσει να ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Στην Επιτροπή ο ΠΣΑΠ θα έχει μία ψήφο αντί για δύο, επομένως Η ΕΠΟ θα έχει έξι ψήφους, η Super League 1 πέντε και από μία ψήφο ΠΣΑΠ και SL2. Η Super League 1 ζήτησε τα προερχόμενα από αυτήν μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να μην είναι οι εκπρόσωποι των “big-4”, αλλά η πρόταση δεν πέρασε από την ΕΕ της ΕΠΟ.
 
-Οι αποφάσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή θα εγκρίνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο.
 
-Ο κανονισμός διαιτησίας θα εγκρίνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ μέχρι τούδε ήταν ο μόνος κανονισμός, ο οποίος δεν εγκρινόταν.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή