Η εκλογή νέου προέδρου στη Super League 1 και η περίπτωση Λυσάνδρου

Print Friendly, PDF & Email

Μέχρι το τέλος Ιουνίου οι 14 ΠΑΕ της Super League 1 θα κληθούν να ψηφίσουν για το νέο πρόεδρο του συνεταιρισμού.

Ο Γιώργος Μποροβήλος, που τον περασμένο Οκτώβριο διαδέχθηκε τον Λ. Μπουτσικάρη – ο οποίος παραιτήθηκε, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων του Παναθηναϊκού με την ΕΠΟ -, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Το όνομα που αυτήν τη στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των ομάδων είναι αυτό του αντιπροέδρου του ΟΦΗ, Μηνά Λυσάνδρου.

Ο Λυσάνδρου, είχε διατελέσει πρόεδρος της SL1 την περίοδο 2019 – 2020, διαδεχόμενος τον εκ του Ολυμπιακού προερχόμενο Ευ. Μπαταγιάννη, ο οποίος, επίσης, είχε παραιτηθεί.

Τον Φεβρουάριο του 2020 είχε γίνει γνωστή η παραίτηση του Λυσάνδρου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕΚ, την οποία κατείχε για περίπου 4,5 χρόνια.

Αν και οι λόγοι της παραίτησης δεν έγιναν επίσημα γνωστοί, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι ο κύριος λόγος της παραίτησης ήταν σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ δύο πόλων εξουσίας, που είχαν διαμορφωθεί εντός της ΠΑΕ.

Τον Ιούνιο του 2020 ολοκληρώθηκε η θητεία του Λυσάνδρου στην προεδρία του συνεταιρισμού. Το Μάιο του 2021 έγινε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΦΗ.

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, ο Λυσάνδρου θεωρείται από αρκετές -κυρίως από τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες- ως η ενδεδειγμένη λύση για να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε ότι ως πρόσωπο έχει ερείσματα σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ενώ δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο για την πρώην ομάδα του.

Αν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα, με τα σημερινά δεδομένα, θα έχει αυξημένες πιθανότητες να εκλεγεί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή