Καμπουράκης: ''Η ΕΠΟ θα πάρει την απόφαση για την αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα''

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του Διαγόρα, Μάιος Καμπουράκης μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών όπου τόνισε πως το πιο πιθανό σενάριο αναδιάρθρωσης είναι η δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους στη Super League 2.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη ΓΣ της Λίγκας: «Η Γενική Συνέλευση στην Ένωση Super League 2 Football League είχε απαρτία. Δύο θέματα είχε, μια τροποποίηση για τη θητεία του προέδρου στη Λίγκα, από δύο χρόνια να γίνει τέσσερα χρόνια, για να μπορεί να αξιολογηθεί η θητεία και το έργο του καλύτερα. Οι εκλογές αποφασίστηκε να γίνουν μέσα στον Ιούλιο. Έχει γίνει μια καλή δουλειά στο οικονομικό κομμάτι, γιατί υπάρχουν παλιά χρέη που ταλαιπωρούν τη Λίγκα».

Για το αν θα πάρουν τη νέα σεζόν χρήματα οι ομάδες: «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μοντέλο για τη νέα χρονιά. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και πως θα γίνει αναδιάρθρωση. Δεν ξέρουμε αν θα παραμείνουν οι δύο κατηγορίες, ή θα υπάρξει μια κατηγορία. Δεν ξέρουμε πως θα είναι δομημένο το πρωτάθλημα, αν θα υπάρχουν έσοδα».

Για το πότε εκτιμά ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο: «Υπάρχει η ένσταση του Λεβαδειακού, που θα εκδικαστεί στις 15/7 και μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει κάτι. Μέχρι τις 30/7 θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, γιατί μετά καμία ομάδα δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές και σχεδιασμό. θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τις 5 Αυγούστου να γνωρίζουμε τι θα γίνει».

Για το τι προτιμά ο Διαγόρας: «Η θέση μας είναι να γίνει μια κατηγορία με δύο ομίλους βορρά-νότο, αλλά να υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει. Να υπάρχουν έσοδα, νομικές δικλείδες, χορηγίες, για να μην εγκαταλείψουν ομάδες το πρωτάθλημα στα μέσα της σεζόν. Πρέπει να δοθούν χρήματα από τις στοιχηματικές εταιρείες στις ομάδες, μέσω χορηγιών. Το έχουν ζητήσει και οι ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική, έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης.

Το πρωτάθλημα με δύο ομίλους βορρά-νότο δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τις ομάδες του βορρά ως προς τις μετακινήσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι αυξημένα τα έσοδα για τις ομάδες του Νότου, γιατί οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες».

Για τις αποφάσεις της αναδιάρθρωσης: «Η ΕΠΟ θα πάρει την απόφαση για την αναδιάρθρωση. Έχει κατατεθεί η πρόταση που ψήφισε η Super League 2, όπου στη Super League θα ανέβουν 4 ομάδες και έχει 18, η Super League 2 θα έχει 14 και η Football League 16. Η ΕΠΟ θα αποφασίσει και φαίνεται να θέλει αναδιάρθρωση με μια κατηγορία, δύο ομίλων βορρά-νότου».

Για τη νέα πρόταση από την ΕΡΤ: «Δεν ειπώθηκαν νούμερα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αποχωρεί η ΕΡΤ από τη Super League 1, αλλά θα δώσει χρήματα στη δεύτερη κατηγορία. Για εμάς φέτος στη Football league υπήρχε μια δόση που δεν θα δοθεί, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος».