“Η ΕΠΟ δεν έπρεπε να επιτρέψει να παίξουν στη Γ’ Εθνική οι ομάδες που δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ”

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το εξώδικό που έστειλε στην ΕΠΟ ο Ηρακλής Λάρισας, ο πρόεδρός του, Λάμπρος Ιωακείμ, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με τις ομάδες που θα προβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2: Ερασιτέχνες να τα έκαναν αυτά δεν θα γίνονταν αυτή η βαβέλ. Έπρεπε οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στη Γ’ Εθνική ν’ ανεβαίνουν απευθείας στη Super League 2. Είναι άδικα τα μπαράζ. Στείλαμε το εξώδικο στην ΕΠΟ για να μην αποφασίσει ν’ ανέβει κατ’ εξαίρεση η Κοζάνη ως αδικημένη. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με την Κοζάνη, ούτε με τον Μακεδονικό. Η Κοζάνη τερμάτισε πρώτη. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία σ’ έναν αγώνα (σ.σ. Λευκίμμη – Μακεδονικός) αντί για τρεις να κερδίζονται έξι βαθμοί, τρεις για κάθε ομάδα. Δεν το λέει κανένας αυτό. Δεν ξέρουμε που θα παίξουμε. Ο Διαγόρας δήλωσε ότι δεν θα παίξει στη Super League 2. H αναπλήρωση πρέπει να γίνει από τις ομάδες του ειδικού πρωταθλήματος (σ.σ. κατά σειρά Ηλιούπολη, Ρουφ, Ηρακλής Λάρισας). Θεωρητικά μπορεί να μη δηλώσουν συμμετοχή κι άλλες ομάδες. Πως θα τα καταφέρουμε να γίνουμε ΠΑΕ μέχρι τις 20/8; Θα έχουμε τα χάλια της Καβάλας, να παίζουμε με παλαιστές αντί για ποδοσφαιριστές.

Για το πως μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί: Θα έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση μεταξυ του υπουργείου και του ποδοσφαίρου για μίνι αναδιάρθρωση (σ.σ. στη Super League 2) για να μην αδικηθεί κανένας. Είναι δυνατόν ο Αγροτικός Αστέρας να αποβληθεί από το πρωτάθλημα; Έπρεπε να τα είχε δει η ΕΠΟ (σ.σ. για τις ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική χωρίς να έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ). Ο Παναδραμαϊκός είχε στείλει εξώδικο μήνες πριν. Η ΕΠΟ έπρεπε να μην αφήσει να παίξουν αυτές οι ομάδες στο πρωτάθλημα. H ΕΠΟ διαμαρτύρεται για το νόμο Αυγενάκη και από την άλλη οι ενώσεις μέλη της εναρμονίζουν το καταστατικό τους με το νόμο Αυγενάκη. Πως σας φαίνεται αυτό; Eμείς που παίξαμε στα μπαράζ και ξοδέψαμε χρήματα δεν μπορούμε να καθόμαστε να κοιτάμε αυτά που συμβαίνουν. Το εξώδικο το στείλαμε ώστε εφόσον ανέβουν άλλες ομάδες στη Super League 2 να προηγθούν αυτές που έπαιξαν στα μπαράζ κι όχι αυτές που δεν έπαιξαν.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή