Η ΕΠΟ ενημέρωσε εγγράφως τις Ενώσεις για Εκλογική Γενική Συνέλευση στις 9/10

Print Friendly, PDF & Email

Παρά την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες κατά τους δύο τελευταίους μήνες του 2020, η ΕΠΟ συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό της για Εκλογική Γενική Συνέλευση στις 9 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη (5/8) η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο σε όλες τις ΕΠΣ στο οποίο αναφέρεται η ημερομηνία τέλεσης της ΓΣ (9/10) και η θεματολογία της, που εκτός από τις εκλογές για τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής περιλαμβάνει και την εκλογή των δικαστών που θ’ απαρτίσουν την Επιτροπή Εφέσεων.

Για την παρέμβαση Αυγενάκη έχουν ενημερωθεί FIFA/UEFA. Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ είναι στις 19 Αυγούστου όπου δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα της εκλογικής ΓΣ.

Η τροπολογία Αυγενάκη αναφέρει τα εξής:

«Ειδικά για το έτος 2020 οι Γενικές Συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020».

Η επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ στις Ενώσεις της

Πηγή: sdna.gr