“Ο τελικός της ντροπής, οι παρωχημένες θέσεις του Μπαλτάκου και η ευθύνη του Αυγενάκη”

Print Friendly, PDF & Email

Του ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗ* –

Στον απόηχο του ΤΕΛΙΚΟΥ της ΝΤΡΟΠΗΣ, στον απόηχο του ΤΕΛΙΚΟΥ των ΘΛΙΒΕΡΩΝ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ και μετά από όλα τα τραγελαφικά που συνέβησαν, συμβαίνουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιθυμώ διακαώς να εκφράσω ορισμένες σκέψεις μου, σε σχέση με τη διαιτησία και αποκλειστικά γι αυτήν, αφού, εάν κάποιος επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα του τελικού, θα έπρεπε να συγγράψει βιβλίο που θα γινόταν ανάρπαστο παγκοσμίως.

Κύριοι της κατ΄ όνομα μόνο πλέον “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ” τα
παθήματα δεν σας έγιναν μαθήματα?

Πόσο πιο κάτω μπορεί να πάτε ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ και επιμένετε στις ανορθόδοξες και καταδικασμένες στη συνείδηση όλων τακτικές σας? Τι προσφέρατε στη διαιτησία 30
χρόνια που την έχετε αιχμάλωτη? Σε τι την βελτιώσατε? Μήπως ότι πλέον και σε αγώνες Β΄ Εθνικής σφυρίζουν ξένοι διαιτητές ενώ οι Έλληνες διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές της κατηγορίας αυτής παραμένουν απλήρωτοι από τα Χριστούγεννα?

Μετά τις αλήστου μνήμης γνωματεύσεις και διατάγματα του κ. Κουρίδη το 2009-2010 , που
στην κυριολεξία αποτελείωσαν την ελληνική διαιτησία και την οδήγησαν στη σημερινή χαώδη κατάσταση, έγινε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας και των υπερεθνικών ομοσπονδιών, για ένα καλό, αξιόπιστο ποδόσφαιρο, για μια καλή και αξιόπιστη διαιτησία.

Η συμφωνία αυτή αποτυπώθηκε σε ολιστική μελέτη που συνεχώς πάει στον κάλαθο των αχρήστων από την πλευρά της ΕΠΟ που θεωρεί τον εαυτό της υπέρτερο της πολιτικής ηγεσίας και των διεθνών ομοσπονδιών.

Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι στις τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ η Ένωση διαιτητών εξαφανίζεται, δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον αναγνωρισμένη Ένωση από το πρωτοδικείο, που έτσι έκανε πράξη το περιεχόμενο της συμφωνημένης ολιστικής μελέτης.

Με έκπληξη επίσης πληροφορούμαστε δήλωση του επερχόμενου προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου ότι “η διαιτησία καθ ολοκληρίαν πρέπει να γυρίσει στην ΕΠΟ”.

Άποψη ήδη παρωχημένη και καταδικασμένη.

Αλήθεια πότε κ. ΜΠΑΛΤΆΚΟ, επερχόμενε ολετήρα της ήδη σφαγιασθείσας διαιτησίας , ΣΧΗΜΑΤΊΣΑΤΕ ΆΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ? Μήπως από κάποιους που έχουν την τιμή να διοικούν 6(!!!!) σωματεία και επιχαίρουν γι αυτό? (για τα 6 σωματεία δεν το λέω εγώ αλλά άλλος πρόεδρος ένωσης).

Κύρις Μπαλτάκο προέρχεστε από το ΜΠΑΣΚΕΤ. Μπορείτε να μας πείτε εάν εκεί υπάρχει ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ (ΟΔΚΕ)? ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ?

Εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα: Η διοίκηση της Ένωσης διαιτητών (εάν υπάρχει) γιατί σιωπά και δεν βρίσκεται στα κάγκελα?

Η κατ΄όνομα πλέον Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει καταστρατηγήσει κάθε
έννοια εφαρμογής των νόμων και δυστυχώς αυτό συμβαίνει με την ανησυχητική ανοχή και εκκωφαντική σιωπή της πολιτείας.

Κύριε υπουργέ, κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ξεκινήσατε με τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ. ΒΑΛΑΤΕ
ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΆ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ και γι αυτό λοιδορηθήκατε από ορισμένους που νομίζουν, εντελώς λανθασμένα, ότι είναι το Α και το Ω στο δύσμοιρο, όπως το κατάντησαν, Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Περιφρονούν ΝΟΜΟΥΣ, ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ , τη συντεταγμένη ΠΟΛΙΤΕΙΑ και εκβιάζουν λέγοντας , ότι θα έχει πολιτικό κόστος το κόμμα σας, λες και ανήκουν μόνο αυτοί και όχι άλλοι.

Κύριε ΥΠΟΥΡΓΈ σταματήστε αυτούς που νομίζουν ότι είναι “ΒΑΤΙΚΑΝΟ” στη χώρα μας,
αυτόνομο δηλαδή κρατίδιο που δεν τελεί υπό τη διακυβέρνηση της νόμιμης κυβέρνησης και υπό τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αλήθεια, εσείς που αποτελείτε το ΔΣ της ΕΠΟ δεν πήρατε καν είδηση τι συνέβη στον τελικό?

Ισοπεδώθηκαν κανονισμοί παιδιάς, πειθαρχικοί κανόνες, κανόνες δεοντολογίας και η χώρα μας από πλευράς διαιτησίας και όχι μόνο έπιασε πάτο. Ο μόνος δρόμος είναι να συνεργαστείτε με τους διαιτητές για ένα καλύτερο αύριο για μια καλή και αξιόπιστη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

Πώς μπορεί όμως το ποδόσφαιρο και η διαιτησία του να προσδοκά ένα καλύτερο αύριο όταν αυτοί που διοργάνωσαν τον τελικό της ντροπής , μόνοι αυτοί, εθελοτυφλώντας και αποκομμένοι από τη φίλαθλη κοινή γνώμη αλληλοσυγχαίρονται και επαίρονται ότι η διοργάνωση του τελικού ήταν η καλύτερη που έγινε ποτέ?

Αλλού βρίσκονταν? Μια λέξη είναι αρκετή: ΕΛΕΟΣ.

*ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ S/L

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτη acting ΕΠΟ: “Διέγραψε” την Ένωση Διαιτητών από μέλος της Γενικής Συνέλευσης!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή