Η ΕΠΟ “τρώει” τα παιδιά της: Απλήρωτες Ενώσεις, απαξίωση πρωταθλήματος, ανισονομία!

Print Friendly, PDF & Email

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση από το “SP” της καταγγελίας της ΕΠΣ Άρτας με την οποία ζητούσε την παραίτηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, η acting ΕΠΟ εδέησε και κοινοποίησε στις ΕΠΣ του τέταρτου ομίλου των πρωταθλημάτων προεπιλογής Κ-17 και Κ-15 τη δικαστική απόφαση με την οποία έγινε δεκτή η ένσταση της ΕΠΣ Κέρκυρας κατά της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, που αφορούσε στο πρωτάθλημα Κ-17.

Μόνο που η απόφαση είχε γίνει γνωστή στην ΕΠΣ Κέρκυρας πριν τον αγώνα με την ΕΠΣ Άρτας, γι’ αυτό μετά τη λήξη του (0-0) πανυγήριζαν και οι δύο ομάδες την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Οι Κερκυραίοι, που ήξεραν την απόφαση πριν κοινοποιηθεί στις ΕΠΣ και οι Αρτινοί, που δεν γνώριζαν την απόφαση και πίστευαν ότι τους ευνοεί το αποτέλεσμα.

Η μη έγκαιρη και προς όλους τους εμπλεκόμενους ταυτόχρονη γνωστοποίηση απόφασης, που επηρεάζει τη βαθμολογία και είχε ληφθεί πριν την διεξαγωγή του αγώνα, οδήγησε σε φαινόμενα διάκρισης και οιονεί ανισονομίας.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας, που γνώριζε πριν τον αγώνα την απόφαση, όπως κατήγγειλε η ΕΠΣ Άρτας, ήξερε ότι προκρίνεται με ισοπαλία, ενώ η ΕΠΣ Άρτας, που δεν την γνώριζε, πίστευε, εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε, ότι προκρίνεται με ισοπαλία, ενώ αν τη γνώριζε θα ήξερε ότι πρέπι να διεκδικήσει μόνο τη νίκη.

Η κοινοποίηση της απόφασης λίγο μετά τη δημοσιοοποίηση της καταγγελία δείχνει το γελοίο του πράγματος. Δηλαδή, της λειτουργίας της ΕΠΟ στην acting εποχή της.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι μια ημέρα μετά την καταγγελία της ΕΠΣ Άρτας περί μη ενημέρωσης των βαθμολογιών του πρωταθλήματος στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ως εκ θαύματος η acting ΕΠΟ ξύπνησε από το λήθαργο και άρον-άρον έπραξε το αυτόνοητο.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος Κ-17 (1ος όμιλος) στις 31/3/2022. Μια ημέρα μετά την καταγγελία της ΕΠΣ Άρτας, επικαιροποιήθηκε. Σα ψέμματα…

Ωστόσο η απαξίωση των αναπτυξιακών πρωτθλημάτων, που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τις FIFA/UEFA και θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα της διοίκηση της ΕΠΟ, δε σταματά εδώ.

Η ΕΠΟ, σε αντίθεση με τον τρόπο που λειτουργούσε έως πέρυσι, δεν προκαταβάλει πλέον στις Ενώσεις τα έξοδα που προβλέπονται στο άρθρο 12 της προκήρυξης των πρωταθλημάτων, τόσο για τους αγώνες που διεξάγουν ως γηπεδούχες, όσο και γι’ αυτούς που παίζουν ως φιλοξενούμενες περιλαμβανομένων και των εξόδων μετακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις Ενώσεις, από την αρχή του πρωταθλήματος έχει δοθεί το ποσό των 1.500 ευρώ και από κει και πέρα η κάθε Ένωση “καλείται” να τα βγάζει πέρα μόνη της, με αποτέλεσμα πολλές να έχουν φτάσει στα όρια τους, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Όπως, επίσης, δεν έχουν καταβληθεί ούτε οι 3.000 ευρώ σε κάθε ΕΠΣ για τον “ενωσιακό προπονητή”, όπώς έχει αποφασιστεί.

Ουσιαστικά, λοιπόν, η κατάσταση είναι τέτοια ώστε εν τοις πράγμασι τα πρωταθλήματα να διοργανώνονται από την ΕΠΟ αλλά οικονομικά αντι να συντηρούνται από την ομοσπονδία, να συντηρούνται από τη “φιλοπατρία” των Ενώσεων.

Η σημερινή ΕΠΟ, ως άλλος Κρόνος, τρώει τα παιδιά της. Σημεία των καιρών…

Μπορεί οι Ενώσεις να μην έχουν χρήματα, έχουν, όμως, “acting CEO”…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή