Η εταιρεία από την Πάτρα, οι φωνές στην ΕΠΟ και η εκκαθάριση του περσινού τελικού Κυπέλλου που… δεν έγινε ποτέ!

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ανάθεση εργολαβίας σε εταιρεία, για έργα στο ΟΑΚΑ ενόψει του περσινού τελικού Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, χωρίς, κατά παράβαση της σχετικής πρόβλεψης του καταστατικού, να υπάρχει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, και την πληρωμή προκαταβολής στην εταιρεία παρότι δεν είχε υπογραφεί σύμβαση με την ομοσπονδία!

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που έγινε στις 19/1 με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Super League, Ευ. Μαρινάκη, η οποία σε κάποιο σημείο της ανέφερε τα εξής: “Την ίδια στιγμή, αναθέτετε έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (όπως η απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων από το ΟΑΚΑ που είχαν τοποθετηθεί για τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ) σε απίθανους τύπους που φέρνουν στην Ομοσπονδία οι διάφοροι Δανιήλ και οι Ντάσιοι που παρεπιδημούν στους διαδρόμους της ΕΠΟ. Και όταν στη συνέχεια οι σχέσεις σας «στραβώνουν», ζητάτε την αυτόφωρη δίωξη τους για να απομακρυνθούν από τα γραφεία!”.

Το λόγο, μετά την ανάγνωση της επιστολής Μαρινάκη, πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαϊας, Α. Δανιήλ, ο οποίος αφού υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας του έργου ώστε να μπορέσει να γίνει ο τελικός αγώνας Κυπέλλου, είπε μεταξύ άλλων: “To επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τη λογική τα κέρατά μας δεν τα βλέπουμε επειδή είναι ψηλά και βλέπουμε τα κέρατα των άλλων. Συγκεκριμένο σάιτ τα γράφει αυτά και μετά τα πέρνει ο Μαρινάκης και τα λέει. Ο πρόεδρος λέει δεν πληρώνω. Μας έχετε αμολυμένους για να πέσουν οι καρχαρίες να μας φάνε…”!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος, είπε: “Η σύμβαση είναι ανυπόγραφη. Είπα στον Δημητρίου (σ.σ. εκτελούσε χρέη προέδρου εκείνη την περίοδο) να την υπογράψει και δεν ήθελε. Έμαθα το θέμα όταν φώναζε ο Ντάσιος στην Τσιώνη επειδή η σύμβαση ήταν ανυπόγραφη…”!!!

Ο Μ. Γκαγκάτσης πρότεινε να γίνει έκθεση τεχνικής επιτροπής προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το ποσό που συμφωνήθηκε με την εταιρεία (150.000 ευρώ περίπου) αντιστοιχεί στα έργα που έγιναν.

Η εταιρεία στην οποία κατά τα παράβαση του καταστατικού κάποιοι από την ΕΠΟ ανέθεσαν το έργο, εδρεύει στην Πάτρα. Ίσως γι’ αυτό οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ Αχαϊας στην ομοσπονδία δείχνουν τέτοια ζέση ώστε να η ΕΠΟ να την πληρώσει και το θέμα να κλείσει.

Επίσης λόγω αυτού του θέματος, εκκρεμεί, εννέα μήνες μετά τη διεξαγωγή του, η οικονομική εκκαθάριση του τελικού Κυπέλλου…

Διαβάστε ακόμα: 

ΕΠΟ: Ανέθεσε εργολαβία σε εταιρεία χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση! – Αγραφιώτης: Είναι παράνομο, είναι για δικαστήριο

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή