ΓΣ ΕΠΟ: Αναμενόμενο “όχι” στην αναγνώριση της Ένωσης Διαιτητών – Αγνοείται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email

Αρνητικά, όπως αναμενόταν, ψήφισε η  Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στο θέμα της αναγνώρισης μέλους της Ένωσης Διαιτητών – ΟΔΠΕ.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, προχώρησε σε αρνητική εισήγηση, παρότι η Εκτελεστική Επιτροπή στην οποία προεδρεύει έκανε θετική εισήγηση, εξηγώντας ότι πρώτα πρέπει να δώσει η Ένωση Διαιτητών, δικαίωμα ψήφου και στους εν ενεργεία διαιτητές, όπως συμβαίνει σε όλα τα σωματεία και όχι μόνο σε όσους έχουν αποσυρθεί.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η σχεδόν καθολική αρνητική ψήφος, με 51 «όχι» και δύο «λευκά», τα οποία ήταν από την ΕΠΣ Αχαΐας και την Ένωση Προπονητών.

Η Ένωση Διαιτητών είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας με ασφαλιστικά μέτρα να υποχρεωθεί η ΕΠΟ να την αναγνωρίσει ως μέλος της με βάση της διατάξεις του καταστατικού (της ΕΠΟ), ωστόσο, παρότι η υπόθεση συζητήθηκε στις 13 Ιουνίου ως επείγουσα, απόφαση, 15 μέρες μετά, δεν έχει εκδοθεί…

Αντιθέτως αναγνωρίστηκε ομόφωνα η ΕΠΣ Γυναικών.

Επίσης η ΓΣ της ΕΠΟ ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 82 του καταστατικού και του κανονισμού που διέπει την εφαρμογή του καταστατικού, κάτι που σημαίνει ότι στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν είναι υποχρεωτικό μια θέση να καλυφθεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή