Η ιδρυτική διακήρυξη της ΚΕΠ, που θα διαλυθεί όταν ικανοποιηθεί και το τελευταίο μέλος της!

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την ίδρυση της ΚΕΠ, δημοσιεύουμε την ιδρυτική διακήρυξη της “κίνησης” που δημιουργήθηκε με στόχο να καταφέρει να μην έχει λόγο ύπαρξης, όταν ικανοποιηθεί και το τελευταίο μέλος της (19 Β):

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ (ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ) ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ”ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ” (ΚΕΠ)

1.Σήμερα 20.1.2020 στην Αθήνα και στο γραφείο(Φαβιέρου 47) του πληρεξουσίου δικηγόρου κ. Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ιδρύεται, σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 3 του Συντάγματος και με το άρθρο 107 του Αστικού Κώδικα, η μη κερδοσκοπική Κοινωφελης Ένωση Προσώπων με την επωνυμία “Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών “, με τα αρχικά Κ. Ε. Π. (Στην Αγγλική “Free Football Player’s Movement” – FFBPM)
2.Η επωνυμία επιλέχθηκε για να σηματοδοτησει τον αγώνα όλων των ποδοσφαιριστών για αθλητική, επαγγελματική και νομική ελευθερία, μέσα από την συγκρότηση μιας Κοινωφελους Ένωσης Προσώπων, υπό τα συμβολικά αρχιγραμματα” ΚΕΠ”που τιτλοδοτουσαν τους πρώτους Κανονισμούς Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.
3.Σκοπος της ΚΕΠ θα είναι η διεκδίκηση όλων των θεσμικών και συμβατικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα η τήρηση των ποδοσφαιρικων κανονισμών και νόμων, η εκτέλεση των συμβολαίων, των ιδιωτικών συμφωνητικων και των συλλογικών συμβάσεων, η συμμόρφωση στις διαιτητικές και δικαστικές αποφάσεις και  κυρίως η αναγκαστική και η ποδοσφαιρικη εκτέλεση των επί χρόνια ανεκτελεστων τελεσιδικων αποφάσεων.
3α.Στους σκοπούς της ΚΕΠ διευκρινιζεται ρητά οτι δεν υποκρυπτεται πρόθεση υποκαταστασης του ΠΣΑΠ, καθώς ως προϋπόθεση εγγραφής ενός ποδοσφαιριστή ως μέλους μας δεν τίθεται η προηγούμενη παραίτηση ή διαγραφή του από την ιδιότητα του μέλους του ΠΣΑΠ.
4.Η ΚΕΠ θα μπορεί να στραφεί είτε για λογαριασμό ενός, είτε για λογαριασμό πολλών ποδοσφαιριστων κατά των υπαιτιων ΠΑΕ, παλαιών και διαδόχων, των προέδρων και διευθυνοντων συμβούλων τους, της SUPER LEAGUE 1, της SUPER LEAGUE 2, της ΕΠΟ, ακόμα και κατά του ιδίου του ΠΣΑΠ, σε περίπτωση που οι διοικήσεις του με τις πράξεις και παραλείψεις τους εβλαψαν τα συμφέροντα των μελών του, κατά της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού και των μελών της, όπου με τις αποφάσεις τους παραβίασαν τον Αθλητικό Νομο εις βάρος των ποδοσφαιριστων και φυσικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου,ενώπιον,  τόσο των αρμοδίων Αθλητικών (ΔΔΠ,ΕΔ/ΕΠΟ) Αστικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων, όσο και των διεθνών ποδοσφαιρικών οργάνων της UEFA, FIFA και FIFPro, καθώς και των διεθνών αθλητικών (CAS) και ευρωπαϊκών (ΕΔΔΑ) Δικαστηρίων.
5.Μεσα επίτευξης αυτών των σκοπών θα είναι η άσκηση κάθε εξωδίκου και ενδικου μέσου,είτε μέσω των αρμόδιων εγχώριων και διεθνών ποδοσφαιρικων οργάνων(Disciplinary Committee of FIFA – FIFFRO etc), είτε μέσω των αρμόδιων Τακτικών Δικαστηρίων και Πολιτειακων Αρχών.
5α.Η ΚΕΠ επίσης στα πλαίσια των εν εξελίξει ενεργειών της μετά την αναγγελία στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ των απαιτήσεων των δικαιούχων ποδοσφαιριστων κατά των νέων διαδόχων ΠΑΕ, θα προβεί άμεσα σε ενημέρωση της FIFFRO, τόσο για τις μεθόδους καταδολιευσης που έχουν ακολουθηθεί από τους ποδοσφαιρικους και πολιτειακους θεσμούς στην Ελλάδα κατά των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, όσο και για τους πραγματικούς πιστωτές – ποδοσφαιριστές των Ελληνικών ΠΑΕ που δικαιούνται να ενταχθούν στο υπό σύσταση “Ταμείο Προστασίας Παικτών” (Player’s Protection Fund) της FIFFRO.
6.Για να εγγραφεί κάποιος ποδοσφαιριστής ως μέλος της ΚΕΠ, αφού λάβει γνώση και αποδεχθεί τους όρους του παρόντος καταστατικού χάρτη, πρέπει να υπογράψει μόνο την σχετική δήλωση συμμετοχής – εξουσιοδότηση, χωρίς να απαιτείται η καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, είτε ως τέλος εγγραφής, είτε ως μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.
7.Δικαιωμα εγγραφής ως μελών της ΚΕΠ έχουν :
α.Καθε πρώην ή νυν, είτε επαγγελματίας, είτε αμειβομενος ποδοσφαιριστης, Έλληνας ή Αλλοδαπός, είτε είναι ενεργό μέλος του ΠΣΑΠ, είτε όχι,
β. Όποιος από αυτούς διαθέτει ανεκτελεστες διαιτητικές αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ ή της FIFA,
γ. Όποιος από αυτούς διαθέτει ανεκτελεστες αποφάσεις Πολιτικών Δικαστηρίων κατά ΠΑΕ,ΤΑΠ ή σωματείων,
δ. Όποιος από αυτούς βρίσκεται σε αντιδικία με ΠΑΕ ή σωματείο και δεν θέλει να εκπροσωπηθεί από τη νομικη υπηρεσία του ΠΣΑΠ,
ε.Οποιος Αλλοδαπός επιθυμεί να προσφύγει απευθείας στην Dispute Resolution Chamber και στην Player’s Status Committee της FIFA,
στ.Όποιος από αυτούς διατηρεί απαιτήσεις κατά σωματείων από ιδιωτικά συμφωνητικα και επιθυμεί να προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια.
8.Ολα τα μέλη της ΚΕΠ έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Η είσοδος και η έξοδος των μελών είναι άνευ περιορισμών.
    Ο αριθμός των μελών είναι απεριόριστος
    και θα αυξομειώνεται, καθώς θα διαγρά-
    φονται αυτοδικαίως, όσοι εξοφλουνται.
Τα ονόματα των μελών που, κατά δήλωσή τους, δεν επιθυμούν δημοσιοποιηση τους, δεν θα ανακοινωνονται λόγω των συνεπειών που μπορούν να έχουν, είτε από τους συλλόγους τους, είτε από τους ποδοσφαιρικους φορείς.
Σε κάθε περίπτωση θα προστατευονται τα προσωπικά δεδομένα των μελών σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.
Η δράση και η λειτουργία της ΚΕΠ θεμελιώνεται στην κοινή βούληση όλων των μελών.
9.Η ΚΕΠ διοικείται από τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και εκπροσωπουνται νομικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, ενώ για την ευρρυθμη λειτουργία της έχει συγκροτήσει ένα ευέλικτο Συντονιστικό Όργανο, αποτελουμενο από τρία ιδρυτικά μέλη της που θα μπορεί μέσω ψηφιακών μέσων να βρίσκεται σε άμεση επαφή με όλα τα μέλη.
Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και του Συντονιστικου Οργάνου της ΚΕΠ, θα εκτελούν τα καθήκοντα τους αμισθί.
10.Καθε μέλος της ΚΕΠ θα μπορεί να διατηρεί, εφόσον το επιθυμεί, τον πληρεξούσιο δικηγόρο που είχε πριν την εγγραφή του, ενώ σε περίπτωση είσπραξης των επιδικασθεντων μετά από ενέργειες της ΚΕΠ, ο ποδοσφαιριστης δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής στον πρώην ή νυν προσωπικό του δικηγόρο των εξόδων και των αμοιβών του, ανάλογα με τις μεταξύ τους συμφωνίες.
11.Η ΚΕΠ στα πλαίσια επιστημονικής πληροφόρησης των μελών της για τις νομικές εξελίξεις στο Ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο, θα παρέχει δωρεάν συμβουλευτικες υπηρεσίες σε συνεργασία με το “Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου” (ΙΔΕΑΔ)
12.Επισης η ΚΕΠ θα μπορεί να διοργανώνει συνεντεύξεις τύπου, εκδηλώσεις ενημέρωσης και να εκδίδει δελτία τύπου με αποκλειστική ευθύνη του νομικού συμβούλου της, ενώ θα μπορεί να αναρτήσει στο Διαδίκτυο,τον δικό της ιστότοπο που θα διαχειρίζεται ο νομικός σύμβουλος της.
13. Η ΚΕΠ δεν έχει νομική προσωπικότητα, μπορεί να παρίσταται στα δικαστήρια και στις εγχώριες και διεθνείς διαιτητικές επιτροπές, μέσω πρόσθετων παρεμβάσεων, καταγγελιών και αναφορών υπέρ των μελών της,δεν θα έχει απέναντι σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο συλλογικά δικαιώματα ή υποχρεώσεις,τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και του Συντονιστικού Οργάνου της δεν θα έχουν οποιαδήποτε προσωπική νομική ευθύνη για τις νομικές, δικαστικές, εξωδικαστικες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές ενέργειες του νομικού συμβούλου της,ενώ θα έχει αόριστη διάρκεια.
14.Η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΠ αποτελείται από τα εξής ιδρυτικά μέλη:
α. Χρήστο ΜΠΟΥΡΜΠΟ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή,ως Πρόεδρο,
β. Ευθύμιο ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή,ως Γραμματεα ,
γ. Ιωάννη ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή,ως μέλος.
15.Το Συντονιστικό Όργανο της ΚΕΠ αποτελείται από τα εξής ιδρυτικά μέλη:
α. Περικλή ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή,
β. Λάμπρο ΚΕΦΑΛΟΥΚΟ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή,
γ.Βασιλειο ΜΠΛΕΤΣΑ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
16.Δικην Γενικής Συνελεύσεως, όλα τα εγγεγραμμένα μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν διαδικτυακά σε κρίσιμα θέματα που δεν αρκεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και φυσικά να εκφράζουν την προσωπική τους θέση σε ζητήματα που έχουν συνολικό ενδιαφέρον και αφορούν το γενικό συμφέρον των μελών.
Δέν αποκλείεται και η διοργάνωση ετήσιας Συνόδου όλων των μελών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.
17.Σε περίπτωση εξεύρεσης πόρων και γενικά ύπαρξης εσόδων από οποιαδήποτε αιτία, η ΚΕΠ δεσμεύεται να συστήσει, (αντί του θεσμοθετημενου αλλά με ευθύνη της ΕΠΟ, της SL1, της SL2 και κυρίως του ΠΣΑΠ ουδέποτε τεθεντος σε λειτουργία Εγγυητικου Ταμείου,) “ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ”για την οικονομική ενίσχυση των μελών που δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση των αποφάσεων τους.
    17α.Σε περίπτωση εκτέλεσης απόφασης
    που έγινε για λογαριασμό μέλους της
    ΚΕΠ, κατόπιν δικών της νομικών
    ενεργειών,η ΚΕΠ δεν δικαιούται, ούτε
    ποσοστιαία αμοιβή, ούτε δαπάνες.
18. α. Νομικος εκπρόσωπος της ΚΕΠ ορίζεται με αόριστη διάρκεια ο Δικηγόρος Αθηνών κ. Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,με τον οποίο δεν θα επιτρέπεται στην ΚΕΠ να λύσει την μεταξύ τους συνεργασία για οποιονδήποτε λόγο, ανεξάρτητα από την λύση ή τον τερματισμό της νομικής εκπροσώπησης οποιουδήποτε μέλους.
β.Επίσης θα απαιτείται η συγκατάθεση του για οποιαδήποτε συνεργασία της ΚΕΠ με άλλον δικηγόρο ή άλλους συνεργάτες,ομως θα συνεργάζεται υποχρεωτικά με τον υπάρχοντα δικηγόρο , εφόσον το μέλος μετά την εγγραφη του στην ΚΕΠ, δήλωσε οτι συνεχίζεται η προϋπάρχουσα εντολή του.
γ.Ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΕΠ θα μπορεί κατά την κρίση του και με την σύμφωνη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής, να δημιουργήσει παράρτημα της ΚΕΠ στην Θεσσαλονίκη, συνεργαζομενος με άλλο εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο της επιλογής του.
δ.Ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΕΠ μπορεί να εκπροσωπεί την” Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών” και τα μέλη της όχι μόνο στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια της χώρας αλλά και στα αντίστοιχα διεθνή όργανα.
ε.Στην περίπτωση της διεθνούς εκπροσώπησης, με την σύμφωνη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής ή του προσφευγοντος μέλους, θα μπορεί να συνεργάζεται με εξειδικευμενους Έλληνες ή αλλοδαπούς νομικούς.
   στ.Επισης ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΠ
   μαζί με συνεργάτες της επιλογής του ανα
   λαμβάνει και τα καθήκοντα του γραφείου
   τύπου συντάσσοντας και κοινοποιώντας
   τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της,
   χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη συγκα
   ταθεση των μελών της Διοικούσας ή της
   Συντονιστικής Επιτροπής,
ζ.Ο Νομικός Εκπρόσωπος της ΚΕΠ δεν θα αμείβεται από την Ένωση, ενώ η παραχώρηση του γραφείου του ως έδρας γίνεται δωρεάν.
19.Εδρα της ΚΕΠ ορίζεται αρχικά το δικηγορικό γραφείο “ATHLOS-ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ” αλλά οποτεδήποτε μπορεί να μεταβληθεί μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και την σύμφωνη γνώμη του νομικού εκπροσώπου.
    19α.Η χρονική διάρκεια της ΚΕΠ θα είναι
    αόριστη και θα έχει νομική ισχύ μέχριτην
    ολική και πλήρη ικανοποίηση όλων των
    απαιτήσεων όλων των μελών της.
    19β.Η ΚΕΠ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ
    ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ.
    19γ.Ως διακριτικός τίτλος και συγχρόνως
    επωνυμία του διαδικτυακού τόπου της
    ΚΕΠ, ορίζεται ο διεθνής νομικός όρος:
    “SPORTing SUCCESSion”, προκειμένου να
     σηματοδοτήσει τον επιτυχημένο αγώνα
     μας για την Αθλητική Διαδοχή!
    19δ.Ως σήμα της ΚΕΠ επιλέχθηκε ένα
    σκίτσο του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ με”το χέρι του
    θεού” που σπάζει την αλυσίδα και
    ελευθερώνει την μπάλα.
    19ε.ΑΝΤΙ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ,
    ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ Η 5η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕ
    ΕΤΟΥΣ ΩΣ “ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ
    ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ”ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ
    ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ!
20.Οτιδηποτε δεν προβλέπεται στον παρόντα καταστατικό χάρτη, θα καλύπτεται με αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, μετά από εισήγηση του Νομικού Εκπροσώπου,κατά το πνεύμα και τις αρχές της ΚΕΠ.
          ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΠ
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή