Οι ημερομηνίες για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν το μέλλον των πρωταθλημάτων

Photo by Jonathan Petersson
Print Friendly, PDF & Email

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ληφθούν οι αποφάσεις τόσο σε υπερεθνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς και των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Το Soccerplus παρουσιάζει τις ημερομηνίες λήψης των αποφάσεων:

-Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 23/4, οπότε θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις που προκαλεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Την Τρίτη 21/3 για το θέμα θα ενημερωθούν οι γενικοί γραμματείς των 55 ομοσπονδιών – μελών της UEFA.

– Την ίδια ημέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με τις ομοσπονδίες και την ΕΟΕ.

-Την Παρασκευή 24/4 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1, το οποίο στις 2/4 αποφάσισε ότι «η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020», προκειμένου «η κατάσταση να επανεκτιμηθεί». Όπως ανακοινώθηκε «συστήθηκε ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων, π.χ. σε θέματα αδειοδότησης».

– Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προκειμένου να λάβει μια «κεντρική» απόφαση για το πώς θα ολοκληρωθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Γ’ Εθνική και πρωταθλήματα των ΕΠΣ), κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων. Η Επιτροπή Διοργανώσεων συνεδρίασε τη Μεγάλη Τρίτη και όπως διέρρευσε αποφάσισε να εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων προεπιλογής, αλλά και των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων.

Φωτογραφία: Jonathan Petersson / unsplash

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή