Η καταγγελία στην UEFA για το “τμήμα αδειοδότησης” της ΕΠΟ – “Αδειοδοτήθηκαν παράνομα ΑΕΚ και ΟΦΗ”!

Print Friendly, PDF & Email
Το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ, εμπνεύσεως Ι. Φιλιππούση, έχασε την πιστοποίηση (ISO) από την UEFA, που είχε μέχρι την “παράνομη” αντικατάσταση του επί πολλά έτη διευθυντή, Γ. Δημητρίου, με αποτέλεσμα να επιβληθούν στην ομοσπονδία χρηματικές ποινές και να να κινδυνεύει και με άλλες.
Για τα έργα και τις ημέρες του δημιουργήματος Φιλιππούση, ήτοι του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, είχε προγηθεί καταγγελία της “Κίνησης Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών” στην UEFA.
To Soccer Plus σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει μεταφρασμένη περικοπή της καταγγελίας της ΚΕΠ προς την UEFA για λογαριασμό 30 ποδοσφαιριστων τον Ιούνιο του 2022:

ΠΡΟΣ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΗΣ UEFA
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΠ
Συμπληρωματικά σχετικά με την λειτουργία και τις διαδικασίες της Αδειοδότησης της ΕΠΟ,σας καταγγελλουμε και τα εξής:
1.Με παράνομη απόφαση της ΕΠΟ καταργήθηκε η Διεύθυνση Αδειοδότησης και αντικαταστάθηκε από το Τμήμα Αδειοδότησης.
2.Απομακρυνθηκε ο Διευθυντής Αδειοδότησης κ.Γεωργιος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και αντικαταστάθηκε από έναν εκ των μελών της Νομικής Υπηρεσίας κ.Βασιλειο ΣΑΡΑΚΗ που ανέλαβε ως προϊστάμενος το Τμήμα Αδειοδότησης με εποπτεύοντα τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας κ.Νικολαο ΜΠΑΡΤΖΗ.
3.Στις επιτροπές Αδειοδότησης δεν έχουν δικαίωμα παράστασης, παρέμβασης ή έφεσης οι καταγγέλλοντες ποδοσφαιριστες.
4.Οι αποφάσεις των Επιτροπών Αδειοδότησης δεν δημοσιεύονται ούτε σε περίληψη στο site της ΕΠΟ.
5.Το Τμήμα Αδειοδότησης ουδέποτε τηρεί την διαδικασία του άρθρου 45 με την ανάρτηση των παλιών οφειλών και την αναγγελία των πιστωτών μετά την ίδρυση των νέων ΠΑΕ.
6.Το Τμήμα Αδειοδότησης και η διοίκηση της ΕΠΟ με εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, αλλοιώνουν και αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα των ΠΑΕ τις διατάξεις του Κανονισμού Αδειοδότησης.
7.Ο Κανονισμός Αδειοδότησης της ΕΠΟ διαφέρει σημαντικά από τον Κανονισμό Αδειοδότησης της UEFA , καθώς δεν αποτελεί ακριβή μετάφραση.
8.Ο Κανονισμός Αδειοδότησης της ΕΠΟ στο άρθρο 45 ,δεν τηρεί τις προβλέψεις περί Αθλητικής Διαδοχής, ούτε του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, ούτε της Εγκυκλίου 1681 κλπ αλλά αντίθετα υιοθετεί τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου από το 2016 (δεν αναγνωρίζει διαδοχή για τα παλιά χρέη σε βάρος των ΠΑΕ που επανιδρύθηκαν μετά την περίοδο 2016-2017 , ενώ σε κάθε περίπτωση οι ποδοσφαιριστές δικαιούνται μόνο το 50% των οφειλομένων)
9.Το Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις, ούτε του CAS, ούτε του ιδίου του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.
10.Ουτε η προηγούμενη Διεύθυνση Αδειοδότησης τηρούσε τον Κανονισμό Αδειοδότησης και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
11.Κατα την φετινή αδειοδότηση (σ.σ. 2022) δεν ελήφθησαν υπόψη εκ νέου οι καταγγελίες μας και αδειοδοτήθηκαν παράνομα οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΟΦΗ, ενώ δεν αδειοδοτήθηκαν για τις διεθνείς διοργανώσεις οι ΠΑΕ ΠΑΣ και ΙΩΝΙΚΟΣ,και πάντως όχι για λόγους παλιών οφειλών.
12.Αντιθετα , παρά την αρνητική εισήγηση του κ.ΣΑΡΑΚΗ,η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αδειοδοτήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, όμως ο προϊστάμενος Αδειοδότησης επανήλθε και άσκησε έφεση, επικαλούμενος οφειλή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ από την απόφαση του Ιανουαρίου 2022 του CAS υπέρ του ποδοσφαιριστή ΠΑΛΑΘΟΥΕΛΟΣ.
13.Επισης αίτημα άσκησης έφεσης καταθέσαμε κι εμείς, ενώ εξώδικη καταγγελία για τις παράνομες μεθοδεύσεις του Τμήματος Αδειοδότησης έκανε και η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ.
14.Επειδη οι οφειλές μας παραμένουν ανεκτελεστες, παρότι το Διαιτητικο Δικαστήριο αναγνώρισε οτι λόγω αθλητικής διαδοχής,οι ΠΑΕ πρέπει να μας καταβάλλουν το 50%.
15.Επειδη για  όλους τους πρώην ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που δικαιώθηκαν από την FIFA και το CAS , η ΠΑΕ ΑΡΗΣ κατέβαλε περίπου 4.500.000€, ποσό που δεν προκύπτει από τον προϋπολογισμό της εταιρίας και δεν ελήφθη υπόψη από την Επιτροπή Αδειοδότησης κατά την σχετική διαδικασία.
16.Επειδη για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει να παρεμβετε και να μην αδειοδοτησετε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις ΠΑΕ ΑΡΗΣ,ΑΕΚ,ΠΑΣ,ΟΦΗ και ΙΩΝΙΚΟΣ και να συμπεριλάβετε στην κλήρωση του Conference Europa League την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.”
Διαβάστε ακόμα:

Παραπομπή της ΕΠΟ στο πειθαρχικό της UEFA για την αδειοδότηση – Απώλεια επιπλέον 130.000 ευρώ απο το πρόγραμμα “hat-trick”!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή