Η κριτική του Κλάτενμπεργκ για τη διαιτησία στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Έπρεπε να αφήσει τον Μανέ να συνεχίσει»

Print Friendly, PDF & Email

O επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με άρθρο του στην εφημερίδα Daily Mail, σχολίασε την διαιτησία του Πολ Τίρνεϊ στο παιχνίδι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο διαιτητής έπρεπε να αφήσει την φάση να εξελιχθεί, αφού ο Μανέ της Λίβερπουλ έβγαινε στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις, με τον χρόνο των καθυστερήσεων να μην έχει συμπληρωθεί.

Αυτό ήταν και το μοναδικό του λάθος, σε μία κατά τα άλλα καλή διαιτησία.

Αναλυτικά η κριτική του Κλάτενμπεργκ:

«Μετά από τα πολλά που λέγονταν για τη διαιτησία, ο Τίρνεϊ έλεγξε το ματς χωρίς μεγάλες δυσκολίες.

Είναι ένας καλό διαιτητής και φάνηκε, αλλά σίγουρα ευνοήθηκε από την απουσία του κόσμου, καθώς αυτό το ματς είναι εντελώς διαφορετικό με γεμάτο ‘Άνφιλντ’.

Υπήρξε μόνο μία αμφιλεγόμενη φάση λίγο πριν το ημίχρονο. Ενώ είχε δοθεί καθυστέρηση ενός λεπτού και το χρονόμετρο της τηλεόρασης έδειχνε 55 δευτερόλεπτα, εκείνος σφύριξε το ημίχρονο με την μπάλα στο χώρο του κέντρου.

Προφανώς ήθελε να σταματήσει το ματς με την μπάλα σε μια ουδέτερη περιοχή του γηπέδου, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διαιτητές. Το πρόβλημα είναι πως για δέκατα του δευτερολέπτου η Λίβερπουλ έβγαλε μια βαθιά μπαλιά και ο Μανέ έβγαινε με καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Τεχνικά, ο Τίρνεϊ θα έπρεπε να περιμένει να συμπληρωθεί το μίνιμουμ του ενός λεπτού καθυστερήσεων. Τον βοήθησε ότι ο Μανέ και ο Λίντελοφ σταμάτησαν να παίζουν, άρα δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί.

Πάντως δεν θα κρίνω τον Τίρνεϊ για αυτή τη φάση, είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι και είναι κρίμα που δεν είχε πολύ υψηλή ένταση» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Κλάτενμπεργκ.

Καμία δημοσίευση για προβολή