Η λανθασμένη αρχιτεκτονική του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και το πρώτο βήμα για το γκρέμισμά της

Photo by Jonathan Petersson
Print Friendly, PDF & Email

“H φράση του Δάντη «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις», μπορεί να αποδειχθεί ότι ταιριάζει στη νέα αναδιάρθρωση, που όπως και οι προηγούμενες βασίζεται σε εσφαλμένη αρχιτεκτονική από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο κ. Βασιλειάδης και η κυβέρνηση μπορεί να είχαν τις καλύτερες των προθέσεων όταν, το περασμένο καλοκαίρι, όταν ενίσχυσαν οικονομικά -μέσω συμβάσεων με την ΕΡΤ- τις ΠΑΕ της Super League, που δεν πήγαν στη NOVA και αυτές της Football League, ώστε να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Το λάθος ήταν ότι αυτή η “οικονομική ενίσχυση” συνδέθηκε αιτιωδώς με τη μείωση των επαγγελματικών ομάδων, διότι όπως έλεγε ο Βασιλειάδης πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων, άρα να μειωθεί ο αριθμός τους. Και τι έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχοντας ως μαξιλάρι τα χρήματα της ΕΡΤ;

Aντί να μειώσει τις επαγγελματικές ομάδες –όπως διαλαλούσε –, τις αύξησε. Από 32 που είναι σήμερα, θα γίνουν 40! Και δεν είναι μόνο αυτό. Αύξησε και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα από δύο σε τρία!”

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από άρθρο του SoccerPlus το Μάιο του 2019, όταν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, αντί να μειώσει τον αριθμό των επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, όπως επιχειρηματολογούσε, τις αύξησε δημιουργώντας μεταξύ της Super League 1 και της Football League, τη Super League 2 και διατηρώντας τη Football League ως επαγγελματική κατηγορία.

Αυτήν την υπερτροφία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έρχεται να διορθώσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που καταργεί τη Football League από την περίοδο 2021-22 και αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις (μετοχικό κεφάλαιο) για την συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον εξορθολογισμό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε αυτήν τη βάση.

Πλέον το “μπαλάκι” περνάει στην πλευρά του ποδοσφαίρου, που θα πρέπει να αποφασίσει, με κριτήρια βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και αναλογικότητας, τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται στη Super League 2 την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή