Η Μάιντς γιορτάζει για οπαδό της που ακύρωσε τη συνδρομή του λόγω ρατσιστικών απόψεων

Twitter/ Μainz 05
Print Friendly, PDF & Email

Την στιγμή που σε όλο τον κόσμο στήνεται ένα τοίχος απέναντι στον φυλετικό ρατσισμό, οπαδός της Μάιντς έστειλε επιστολή στην διοίκηση της ομάδας στην οποία ενημερώνει πως προτίθεται να ακυρώσει την συνδρομή που δίνει καθώς η ομάδα θύμιζε… Κόπα Άφρικα αφού ”η αρχική ενδεκάδα τις τελευταίες εβδομάδες περιλαμβάνει εννιά μαύρους παίκτες”.

Η Μάιντς από την πλευρά της έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή του οπαδού και απάντησε τονίζοντας πως ”Ο ρατσισμός γεννιέται όταν αναπτύσσονται οι ρατσιστικές απόψεις, θεωρούμε ευπρόσδεκτη την ακύρωσή σας, καθώς οι λόγοι που μας δώσατε ξεκάθαρα αποδεικνύουν ότι δεν μοιράζεστε τις ίδιες αξίες στις οποίες βασίζεται ο σύλλογος”

«Για πολλούς μήνες τώρα, αδυνατώ να ταυτίσω τον εαυτό μου σε αυτόν τον σύλλογο. Έχω την εντύπωση ότι βρίσκομαι στο Κόπα Άφρικα, αντί για τη γερμανική Bundesliga. Ξέρω αυτό που έρχεται, αλλά όχι-δεν είμαι ρατσιστής με κανέναν τρόπο. Δεν θα το άντεχα. Αλλά ως εδώ. Όταν η αρχική ενδεκάδα τις τελευταίες εβδομάδες περιλαμβάνει εννιά μαύρους παίκτες και τα ταλέντα από τη Γερμανία παίρνουν όλο και λιγότερες ευκαιρίες, δεν είναι πια ο σύλλογος που βρισκόταν στην καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια. Νοβέσκι, Μπούνγκερτ, Ρόζε, Μπάμπατς, Βάιλαντ, Μπελ και πόσοι ακόμα παίκτες εκπροσωπούυσαν τις αξίες και τη νοοτροπία μας.  Αυτοί ήταν παίκτες που έδωσαν το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυά τους», ήταν τα λόγια του φιλάθλου της Μάιντς

Με την Μάιντς να απαντά:

«Ενώ συνήθως λυπούμαστε να ακούμε οποιονδήποτε να θέλει να ακυρώσει τη συνδρομή του και παλεύουμε με πάθος για κάθε ένα μέλος μας, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να εκφράσουμε καμία μετάνοια.
Ο ρατσισμός γεννιέται όταν αναπτύσσονται οι ρατσιστικές απόψεις, όχι μόνο όταν κάποιος καλεί τον εαυτό του ” ρατσιστή”, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Και ναι, έχετε δίκιο: δεν μπορείτε να ταυτίζεστε με τον σύλλογο μας. Για μας, το χρώμα του δέρματος ή άλλα τέτοια χαρακτηριστικά δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Το μόνο που μετράει σε μας είναι να είσαι άνθρωπος και να μοιράζεσαι τις αξίες μας. Αυτά τα είδη ανθρώπων καλωσορίζουμε στην κοινότητά μας. Βάσει αυτών, θεωρούμε ευπρόσδεκτη την ακύρωσή σας, καθώς οι λόγοι που μας δώσατε ξεκάθαρα αποδεικνύουν ότι δεν μοιράζεστε τις ίδιες αξίες στις οποίες βασίζεται ο σύλλογος»
.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή