Η μεταμόρφωση του Μαρτίνς σε… Γιώργο Χατζάρα και τα πέντε πέναλτι που ζήτησαν οι παίκτες του ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Το να διαμαρτύρεται ο Μαρτίνς για την διαιτησία σε έναν αγώνα που οριακά η διαιτησία τον ευνόησε, μετατρέπεται αμέσως στον “Γιώργο Χατζάρα” της Πορτογαλίας και μας δείχνει ότι οι επιτυχίες του στην Ελλάδα, έγιναν χωρίς αντίπαλο (γιατί στην πρώτη του χρονιά που είχε αντίπαλο βγήκε τρίτος) και οι επιτυχίες του στην Ευρώπη, είχαν την τύχη που έχει ένας παίκτης που πιάνει 5+1 στο Τζόκερ.

Αλλά να διαμαρτύρεται έτσι μόνο ο προπονητής του Ολυμπιακού, πάει στο καλό. Το να έχει κάνει όμως όλη την ομάδα του να διαμαρτύρεται για το κάθε τι, δείχνει ότι η “λογική” Μαρτίνς κάνει κακό στην ομάδα. Γιατί βουτιές και διαμαρτυρίες για πέναλτι είχαμε από την μισή ομάδα. Ελ Αραμπί, Μασούρας, Τικίνιο, Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά, είναι μόνο μερικές από αυτές τις περιπτώσεις.

Πάμε να δούμε τον αγώνα όπως δεν τον είδατε ή διαβάσατε πουθενά αλλού:

Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού σε ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και σε μια εκτέλεση κόρνερ, μόλις είδαν τους αντίπαλους ανοργάνωτους, εκτέλεσαν την μπάλα γρήγορα χωρίς να περιμένουν το τυπικό σφύριγμα του διαιτητή, κάτι που φυσικά τους οδήγησε σε επανάληψη της εκτέλεσης.

Στο 27’ ο Ολυμπιακός εκτελεί τελικά κόρνερ. Την μπάλα την πιάνει ο Μπρινιόλι, όμως οριακά του φεύγει από τα χέρια. Ο Σάρλια πάει με το σώμα του και προστατεύει την μπάλα, μέχρι να την ανακτήσει ξανά ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού. Ο Τικίνιο που ονειρευόταν ένα ακόμα εύκολο γκολ, τσαντίζεται και μανουριάζει με τον Κροάτη αμυντικό.

Στο 42’ ο Τικίνιο βουτάει στο έδαφος επειδή τον ακούμπησε ο Πούγγουρας και ζητάει πέναλτι κάνοντας την μισή Ελλάδα να γελάσει και την άλλη μισή που είναι αντιΠαναθηναϊκοί, να νοσταλγούν τον διαιτητή της περιόδου της “παράγκας”.

Στο 73’ πέσιμο του Μασούρα στην μεγάλη περιοχή.

Στο 76’ ακολουθεί νέα διαμαρτυρία για χέρι του Σάντσεθ έπειτα από κεφαλιά του Ελ Αραμπί, με το χέρι όμως να είναι σε φυσιολογική θέση.

 Στο 84’ ο Σισέ γκρεμίζει τον Μπρινιόλι και ο Τικίνιο επιτέλους κάνει το “τίμιο” και “ερυθρόλευκο” 1-0. Αλλά ο διαιτητής δίνει επιθετικό φάουλ.

Στο 89’ ο Τικίνιο μαρκάρεται με τα μάτια από παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά το παιδί δεν μπορεί να στρίψει. Όταν το κάνει, χάνει την μπάλα και διαμαρτύρεται στον διαιτητή για νέο πέναλτι. Εκεί θα δει και την πρώτη κίτρινη κάρτα, την οποία αν την έβλεπε από το πρώτο ημίχρονο για τον ίδιο λόγο, θα ήταν η δεύτερη.

Στο 94’ ο Αγκιμπού Καμαρά πιάνει ένα σουτ μέσα στην μεγάλη περιοχή και δεχόμενος ένα ελαφρύ τζαρτζάρισμα από τον Σάντσεθ πέφτει κάτω και διαμαρτύρεται για το πέναλτι νούμερο 359046 που δεν του δόθηκε.

Και στο 98’ κύριες και κύριοι, γίνεται το μεγάλο έγκλημα. Ο διαιτητής δίνει κατα λάθος άουτ αντί για κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού. Σκεφτείτε λοιπόν όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού αντιδρoύν έτσι για κάτι που έχουν άδικο, φανταστείτε πως αντιδρούν για αράουτ ή κόρνερ όταν έχουν δίκιο.

Κλείστε τα μάτια, φέρτε την στιγμή στο μυαλό σας του βαθιά αδικημένου παίκτη του Ολυμπιακού από την διαιτησία και φανταστείτε αντίδραση. Αυτή την αντίδραση έβγαλε ο Σισέ με σπασμούς μπροστά στον διαιτητή που χάρη στην ψυχραιμία του, του έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται πως σε εποχές ΣΚΛΗΡΗΣ παράγκας, στον Παναθηναϊκό λέγανε μην διαμαρτύρεστε στον διαιτητή όσο δίκιο και αν έχετε. Θα σας κάνει να χάσετε την συγκέντρωση σας. Μέχρι και με πρόστιμο απειλούσαν τους παίκτες που θα διαμαρτύρονταν. Όμως απ’ ότι φαίνεται ο Μαρτίνς έχει άλλη άποψη για όλα αυτά.

Υ.Γ. 1 Αυτή τη φορά φίλοι μου δεν έχει δίκιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την ανακοίνωση του με έμμεσο αποδέκτη την Θύρα 7. Δηλαδή όταν  μαζί με τους οπαδούς των ερυθρόλευκων μοίραζε ήθος μετά από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πανηγύριζαν όλοι μαζί το γκολ του Τζιμπούρ σε ένα γήπεδο που δεν έβλεπες στο ένα μέτρο από την κάπνα ήταν καλοί και τώρα που υπήρχε πάλι κάπνα αλλά ένας άσχετος διαιτητής διέκοψε το ντέρμπι των ονείρων μας τους πετάμε στα τάρταρα;

Γιατί καλό θα είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να λέει «Ελλάς, Θρύλος Θρησκεία μέσα στην Τουρκία» και όταν γυρνάει με τεσσάρες από το γήπεδο της Μπεσίκτας και όχι μόνο όταν νικάει.

Υ.Γ. 2 Πριν τον αγώνα κάποιοι φίλοι της σελίδας μου λένε ότι αναρωτιούνται πως με τις συνεχείς μετριότητες που φέρνει η διοίκηση, δεν έχει ξεφύγει το σκορ εναντίον μας. Εγώ λέω να πάμε τυχαία σε μια από τις φορές που ξέφυγε το σκορ, όπως το 2005 – 2006 που ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ με πέναλτι. Λίγα λεπτά μετά, ο Κωνσταντίνου παίζει βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και σερβίρει στον Ριβάλντο που κάνει το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γεωργάτος ρίχνει κάτω και με τα δυο χέρια τον Λεοντίου για να γίνει κάτοχος της μπάλας, δίνει πάλι στον Ριβάλντο 2-1. Το 3-1 με αγκωνιά Κωνσταντίνου μέσα στην μεγάλη περιοχή σε παίκτη του Παναθηναϊκού και ένα λάθος των παικτών του Παναθηναϊκού γίνεται το 3-1. Μιλάμε για παιχνίδια που δεν υπήρχε η λέξη «επιθετικό φάουλ» για τον Ολυμπιακό. Γιατί όποτε η διαιτησία σε ένα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θέλει στα αλήθεια να παίξει το 50-50, ακόμα και τα κουκούτσια από το καρπούζι να δώσει στους γηπεδούχους, ο Ολυμπιακός ακόμα και με δεκαπλάσιο μπάτζετ, αγωνιστικά έχει πρόβλημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή