Η υλοποίηση της “ολιστικής μελέτης”, η οικονομική στήριξη της ΕΠΟ και ο ρόλος των FIFA/UEFA

Πηγή: epo.gr
Print Friendly, PDF & Email

Το «υπ’ αριθ. 1» θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο αλλά και των διεθνών συνομοσπονδιών είναι η από την ΕΠΟ υλοποίηση της «ολιστικής μελέτης».

Για το θέμα αυτό η «διοίκηση Ζαγοράκη» αλλά και το οργανωμένο ποδόσφαιρο εν γένει θα κληθούν να πάρουν θέση πολύ σύντομα: Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 25/6. Δηλαδή, σε περίπου ένα μήνα.

Ωστόσο μέχρι τότε ο χρόνος μπορεί να αποδειχθεί πυκνός και οι εξελίξεις απρόβλεπτες.

Αυτή τη στιγμή το τοπίο είναι εν πολλοίς θολό αφού οι «μεγάλοι παίκτες» δεν έχουν ακόμα ανοίξει τα χαρτιά τους περιμένοντας να δουν πως θα έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις μέχρι την «ώρα της κρίσης»

Το θέμα της «ολιστικής μελέτης» ασφαλώς θα ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης που θα σταλεί στα μέλη, όμως το τι θα ψηφιστεί από το σχετικό κείμενο αποτελεί ζητούμενο.

Άλλωστε για να υπάρξουν αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αριθμός μελών (π.χ. Ενώσεων) που διαφωνούν με μια πρόταση που υπάρχει στην ολιστική μελέτη (π.χ. για το ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου), μπορούν να την καταψηφίσουν και να την μπλοκάρουν.

Ποια θα είναι σε αυτήν την περίπτωση η αντίδραση των δυνάμεων που θα θέλουν να εγκριθεί η «ολιστική μελέτη»  όπως ακριβώς θα τεθεί προς ψήφιση;

Προφανώς στην εργαλειοθήκη τους θα υπάρχουν διάφορα εργαλεία. Ένα, όμως, που συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας της UEFA ήταν το οικονομικό κομμάτι.

Ως γνωστόν, η ΕΠΟ περιμένει την απελευθέρωση χρημάτων από προγράμματα της FIFA και της UEFA που έμεναν μπλοκαρισμένα τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία του Ζαγοράκη στο συνέδριο της UEFA συνοδεύτηκε από την απόσπαση στήριξης συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής ακόμα και για την δημιουργία προπονητικού κέντρου για τις Εθνικές ομάδες.

Όμως, όπως προκύπτει, στην παρούσα φάση η στήριξη των υπερεθνικών αρχών προς την ΕΠΟ προϋποθέτει την από πλευράς ΕΠΟ υλοποίηση της “ολιστικής μελέτης”.

Και αυτό θα είναι το επόμενο “μεγάλο θέμα” που θα μας απασχολήσει, αφού όπως φαίνεται ότι για τον αθλητικό νόμο δεν υπάρχει ισχυρή βούληση για σύγκρουση από καμία από τις θιγόμενες πλευρές.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή