Η ολλανδική ομοσπονδία προτείνει παύλα στον πρωταθλητή και υποβιβασμό των 2 τελευταίων

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας vi.nl, η ολλανδική ομοσπονδία με έγγραφό της ενημέρωσε τις ομάδες για την πρόθεσή της να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα με τη βαθμολογία ως έχει αυτήν την στιγμή και χωρίς να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Όπως αναφέρεται, ο Άγιαξ θα παίξει στο Champions League, όχι όμως ως πρωταθλητής, ενώ η Αλκμάαρ στα προκριματικά ως δεύτερη. Η Φέγενορντ θα μετάσχει στους ομίλους του Europa League, ενώ σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάταξη Αϊντχόφεν και Βίλεμ θα παίξουν στα προκριματικά.

Αυτές είναι οι προτάσεις της ομοσπονδίας εν όψει της κρίσης τηλεδιάσκεψης της Παρασκευής που θα γίνει ανάμεσα στις ομάδες της Α΄ και της Β΄ κατηγορίας, με την παρουσία επίσης εκπροσώπων από την Ένωση Παικτών, αλλά και την Ένωση Προπονητών.

Η ολλανδική ομοσπονδία αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να ληφθούν αποφάσεις επώδυνες για ορισμένους συλλόγους, καθώς υπάρχει σενάριο υποβιβασμού της Ντεν Χάαγκ και της Βάλβαϊκ, που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στις δύο τελευταίες θέσεις.

Σημειώνεται πως Αγιαξ και Αλκμααρ έχουν ήδη εκφραστεί κατά του υποβιβασμού της προτελευταίας ομάδας της κατάταξης, δηλαδή της Ντεν Χάαγκ και έχουν προτείνει η Eredivisie την ερχόμενη σεζόν να γίνει με 20 ομάδες και όχι 18 όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Εν ολίγοις προτείνουν την αναδιάρθρωση των κατηγοριών για να μην υπάρχουν αδικίες.

Από την πλευρά της η Ντεν Χάαγκ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα ασκήσει έφεση εφόσον οι αποφάσεις της ολλανδικής ομοσπονδίας γίνουν δεκτές την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή