Η Πρέμιερ Λιγκ καταργεί τις γραμμές του οφσάιντ - Ετσι μπαίνουν από το Hawk-Eye

Print Friendly, PDF & Email

Πολλή κουβέντα έχει γίνει για τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR. Για παράδειγμα την Πέμπτη από τον Ολυμπιακό αμφισβήτησαν την απόφαση του VAR, να ακυρώσει το γκολ με το οποίο οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν τη Γουλβς.

Η τεχνολογία εισήχθη στην Αγγλία στις αρχές της σεζόν, ωστόσο έχει δεχθεί έντονη κριτική από παίκτες, προπονητές, θαυμαστές και ειδικούς.

Παρότι στην Πρέμιερ Λιγκ δεν στέκονται στις διαιτητικές αποφάσεις τόσο πολύ όσο στην Ελλάδα, φέτος το πράγμα ξέφυγε κυρίως λόγω των αποφάσεων που πάρθηκαν μέσω του VAR για το οφσάιντ. Παρότι λοιπόν χρησιμοποιήθηκαν από την Πρέμιερ ειδική γραμμές κατά τη μετάδοση των αγώνων, φαίνεται πως οι θεατές περισσότερο μπερδεύτηκαν παρά κατανόησαν πώς λειτουργεί η τεχνολογία Hawk-Eye.

Την περασμένη σεζόν ακυρώθηκαν μέσω VAR 34 γκολ για οφσάιντ και σε πολλές περιπτώσεις η νέα τεχνολογία χλευάστηκε καθώς υπήρξαν αυτό που λέμε οριακά οφσάιντ για εκατοστά, γιατί μπορεί να προεξείχε ένα δάκτυλο ενός επιτιθέμενου.

Η Πρέμιερ Λιγκ λοιπόν φαίνεται πως είναι έτοιμη να καταργήσει την εμφάνιση γραμμών στην τηλεοπτική μετάδοση προκειμένου να μην υπάρχουν πλέον περαιτέρω διχογνωμίες επί των αποφάσεων του VAR. Πρακτικά ευθυγραμμίζεται με τη FIFA, η οποία δεν δείχνει τις γραμμές.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε επακριβώς και με εικόνες πώς μπαίνουν οι γραμμές του VAR στο οφσάιντ.