Η Ριζούπολη ανάμεσα στα υποψήφια γήπεδα για να φιλοξενήσει αγώνες Champions και Europa League

ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ / ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ
Print Friendly, PDF & Email

Προ ημερών σε σύσκεψη των εκτελεστικών γραμματέων των ομοσπονδιών – μελών της UEFA, που οργανώθηκε από την ίδια και στην οποία συμμετείχε, τονίστηκε ότι εξαιτίας πιθανών ταξιδιωτικών περιορισμών και ενδεχόμενης καραντίνας λόγω του COVID 19 ορισμένοι αγώνες ίσως να χρειαστεί να μετακινηθούν σε ουδέτερες χώρες/γήπεδα και επί του θέματος παρουσιάστηκαν λεπτομερή σενάρια.

Υπό αυτό το πρίσμα, η UEFA ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της τέσσερις Ομοσπονδίες για τη συνεργασία τους (Πολωνία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Κύπρο), πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διαθέσουν ουδέτερα γήπεδα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες αγώνων και προσφέροντας στις ομάδες τη δυνατότητα να μεταβούν επί τόπου και να αγωνιστούν χωρίς περιορισμούς.

Η UEFA επέλεξε και τα επτά ελληνικά γήπεδα από τη λίστα που έστειλε η ΕΠΟ σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθούν ματς Champions και Europa League σε ουδέτερες λόγω κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο πλαίσιο αυτό, δημοσιοποίησε συγκεκριμένα τα γήπεδα που έχει προκρίνει ώστε να πραγματοποιηθούν τα ματς, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Αυτά είναι το «Παμπελοποννησιακό» (Πάτρα), «Κλ. Βικελίδης» (Θεσσαλονίκη), «Πηγάδια» (Ξάνθη), «Θ. Κολοκοτρώνης» (Τρίπολη), «AEL FC Arena» (Λάρισα), «Γ. Καραϊσκάκης» (Πειραιάς) και «Γ. Καμάρας» (Αθήνα), δηλαδή η Ριζούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο της Ριζούπολης προκάλεσε τις σφοδρές αντισράσεις του Ολυμπιακού όταν ορίστηκε από την ΕΠΟ ως έδρα του τελικού Κυπέλλου.