Αυγενάκης:”Η SL2 επιστρέφει στα γήπεδα και απολαμβάνει την ενίσχυση του κράτους – Η ΕΠΟ ζήτησε την τροπολογία για τη διαιτησία”!

Πηγή: ΓΓΑ
Print Friendly, PDF & Email

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υφυπουργείου αθλητισμού με τίτλο «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας».

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκης είπε αρχικά σχετικά με την τροπολογία για τη διαιτησία: “Δίνουμε το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους εν ενεργεία διαιτητές. Η ολιστική μελέτη προβλέπει ρητά αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του ποδοσφαίρου. Ανεξάρτητη διαιτησία μέσα στην ΕΠΟ αλλά μακρυά από τον επηρεασμό παραγόντων. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να συμμορφωθεί η ΕΠΟ και για να γίνει αυτό χρειάζεται τροποποίηση του νόμου για να έχουν όλοι τα ίδια δικαώματα.”

Στο τέλος, κατά την ομιλία του ο Ελ. Αυγενάκης, μεταξύ άλλων είπε: “Αύριο έχουν συνεδρίαση (σ.σ. η Super League 2). Επιστρέφουν στα γήπεδα και ξεκινάει η συζήτηση για να απολαύσουν κι αυτοί την ενίσχυση από το ταμείο του κράτους. Καταθέτω τα ευχαριστήρια της Σούπερ Λιγκ 1 και του ΕΣΑΚΕ. Ακολουθεί η χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αυτό γίνεται για πρώτη φόρα. Αυτό που μας κατηγορείτε είναι κάτι που εσείς όχι μόνο δεν είχατε τολμήσει αλλά ούτε είχατε φανταστεί. Επιστρέφουν στα γήπεδα και είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα πάντα που τους αφορούν.

Για τη διαιτησία πάιξατε και χάσατε κ. Μωραϊτη. Είχαμε επαφές με FIFA, UEFA και ΕΠΟ και βάση αυτές προχρήσαμε στη διαδικασία. Όλα αυτά γίνονται με συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων και της ΕΠΟ. Το αίτημα της ΕΠΟ έφτασε στις 15/2 ενώ το νομοσχέδιο είχε έρθει στη βουλή. Καταθέτω στα πράκτικά το σχετικό αίτημα της ΕΠΟ. Καταθέτω στα πρακτικά το ευχαριστήριο της Ένωσης Διαιτητών.” 

Διαβάστε ακόμα:

Δεν κάνει πίσω ο Αυγενάκης με τη Super League 2 – Επιστροφή στους αγώνες αποφασίζουν οι ομάδες!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή