Η SL2 μείωσε τις αγωνιστικές από 32 σε 27 για να τελειώσει το πρωτάθλημα ως τις 19/5

Print Friendly, PDF & Email

Η SL2 συνεδρίασε την Τετάρτη (30/12) μέσω τηλεδιάσκεψης και όπως αναμενόταν αποφάσισε την τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στα προβλεπόμενα όρια.

Υπενθυμίζεται ότι η SL2 είχε αρχικά ζητήσει να δοθεί παράταση για να ολοκληρώσει κανονικά το πρωτάθλημα ως τις αρχές Ιουνίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από SL1 και ΕΠΟ. Κατόπιν τούτου η SL2 συμμορφώθηκε με το έγγραφο της ΕΠΟ, η οποία ζήτησε το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί ως τις 19/5.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν άναψε “πράσινο” φως για σέντρα στις 3/1, οι ομάδες της SL2 αποφάσισαν να τροποποιήσουν την προκήρυξη ελπίζοντας ότι η έναρξη θα δοθεί στις 9/1 και το πρωτάθλημα θα τελειώσει κανονικά στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Για να συμβεί αυτό, τα πλέι οφ και πλέι άουτ θα διεξαχθούν τελικά σε μονό γύρο και όχι σε διπλό όπως προέβλεπε η αρχική προκήρυξη. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει εν τέλει 27 αγωνιστικές (22 στην κανονική περίοδο και 5 στα πλέι οφ) αντί για 32.

Οι δύο προτάσεις
Πλέον μένει να διευθετηθεί ο τρόπος που θα διεξαχθούν τα πλέι οφ, αφού στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις, μία της διοργανώτριας και μία της Δόξας Δράμας. Μία εκ των δύο προτάσεων θα προκριθεί στο επόμενο ΔΣ, που ορίστηκε για τις 4/1.

Η πρόταση της διοργανώτριας αναφέρει μονούς αγώνες, που θα διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο.

Στην περίπτωση που έχουν συγκεντρωθεί οι ίδιοι βαθμοί τα κριτήρια είναι τα ακόλουθα:

1) Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
2) Τερμάτισε στην κανονική διάρκεια των 22 αγωνιστικών στην υψηλότερη θέση
3) Έχει την καλύτερη επίθεση του τρέχοντος πρωταθλήματος
4) Έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων στο τρέχον πρωτάθλημα
5) Είχε την καλύτερη βαθμολογία στην κατάταξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Σύμφωνα με την πρόταση της Δόξας Δράμας, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα της κανονικής περιόδου, θα το έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, παίζοντας τρία παιχνίδια εντός έδρας και δύο εκτός.

Φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΡΤ στη μείωση των αγώνων του πρωταθλήματος κι αν αυτό θα έχει επίπτωση στην πρόταση που έχει καταθέσει στη λίγκα για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
“Μετά από έγγραφο της Ε.Π.Ο. όπου ζητείται η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2, συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ και πλέι άουτ έως τις 19/5/2021, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί σε 27 αγωνιστικές, 22 κανονικής διάρκειας και μονοί αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ.

Η διαδικασία του τρόπου διεξαγωγής των μονών αγώνων θα καθοριστεί σε νέο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/1/20 και ώρα 14:00”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή