Η συνθηκολόγηση

Print Friendly, PDF & Email

“Έχεις διαβάσει ή έτυχε να δεις σε θεατρική παράσταση τους Πέρσες του Αισχύλου;”, με ρώτησε ο “Φίλιππος Ιακωβούσης”, αμέσως μόλις απάντησα στην τηλεφωνική του κλήση.

Όμως πριν προλάβω να αρθρώσω λέξη ξαναπήρε, βιαστικά, το λόγο:

“Το έργο πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα από τους Έλληνες. Σε αυτό ο Αισχύλος προειδοποιεί για τον κίνδυνο που επιφέρει η υποτίμηση του «άλλου» και η αλαζονεία της εξουσίας. Ο υβριστής, με την αρχαία έννοια της λέξης, οδηγείται στην καταστροφή, που είναι το πεπρωμένο του.”

“Γιατί μου τα λες όλα αυτά;”, τον ρώτησα.

“Επειδή οι εξελίξεις στο πάρκο, μου θυμίζουν το συγκεκριμένο έργο, μου απάντησε και συνέχισε: Αυτοί πήραν στα χέρια τους την εξουσία, τον Μάρτιο του 2021, λειτούργησαν, από την αμέσως επόμενη ημέρα, με απόλυτη αλλαζονία. Ως ύβριστες. Ξέχασαν τους λόγους για τους οποίους έγινε η μεγάλη ανατρόπη του 2016 και αποτέλεσαν μια ιστορική ασυνέχεια.

Αντί, δηλαδή, να πορευθούν στις ράγες της διοίκησης της περιόδου 2017 – 2021 και να βελτιώσουν τις αδυναμίες αυτής, ηθελημένα εκτροχιάστηκαν. Αντί να πάνε μπροστά, γύρισαν πίσω. Δημιούργησαν ένα μοντέλο παραδιοίκησης στα πρότυπα της παράγκας του 1997 – 2001 με εξωθεσμικό πρόσωπο να κινεί τα νήματα, ασπάστηκαν τις πρακτικές της περιόδου 2012 – 2016 και δημιούργησαν έναν μηχανισμό με γρανάζια πρόσωπα εκείνων των δύο περιόδων. Για να μην πολυλογώ, κάνουν, τηρουμένων των αναλογιών, χωρίς καμία ηθική αναστολή, αυτά που κάποτε κατηγορούσαν, με αποτέλεσμα να έχουν καταντήσει κακέπκτυπο.

Θέλω να σε ενημερώσω, συνέχισε ο “Φίλιππος Ιακωβούσης”,για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και οδήγησαν σε συνθηκολόγηση. Όπως γνωρίζεις, οι δύο απόπειρες ανατροπής του προέδρου απέτυχαν παταγωδώς, ενώ το θέμα της παραπομπής του εκτελεστικού διευθυντή και των συν αυτώ στην επιτροπή δεοντολογίας, ενεργοποίησε αντανακλαστικά. Αφού δεν μπόρεσαν, αυτοί που αποτελούν το “λάθος της ιστορίας”, να ρίξουν τον πρόεδρο και αφού δεν μπόρεσαν στο όνομα της “συμμαχίας” να σταματήσουν την πορεία των δύο υποθέσεων προς την επιτροπή δεοντολογίας, προτίμησαν τη συνθηκολόγηση.”

“Και τι περιλαμβάνει αυτή;”, ρώτησα τον “Φίλιππο Ιακωβούση”.

“Οι δύο υποθέσεις δεν θα παραπεμφθούν με αντάλλαγμα το προσεχές καλοκαίρι, ο εκτελεστικός διευθυντής να αλλάξει και στη θέση του να μπει πρόσωπο για το οποίο δεν θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο αυτοί που “επέβαλαν” τον σημερινό. Άλλωστε το καλοκαίρι είναι η περίοδος εκείνη που θα γίνει γνωστή η μεταβίβαση μιας μεγάλης ομάδας, που παίζει ρόλο στα πράγματα. Θ’ αποχωρήσουν όλοι μαζί. Συντεταγμένα…”

“Και μέχρι το καλοκάιρι πώς θα λειτουργήσουν στο πάρκο;”, τον ρώτησα.

“Η αλαζονεία σε πλήρη άνθιση παράγει έναν καρπό που ο θερισμός του είναι γεμάτος κλάμα. Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Αισχύλος στους Πέρσες…”, μου απάντησε ο “Φίλιππος Ιακωβούσης”…

ΥΓ. Ως εκ θαύματος συνεδρίασε προ ημερών η “επιτροπή Μπιτζούνη”. Ήταν η δεύτερη συνεδρίαση. Η πρώτη ήταν η συνεδρίαση γνωριμίας με τα υπόλοιπα μέλη. Ασχολήθηκε και με τα αυτοκίνητα που διαθέτει η ΕΠΟ στα πιο διακεκριμένα, λαμπερά και στρατευμένα στο στόχο στελέχη της, όπως ο Άγγελος Δανιήλ…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή