”Να μην μεταφέρει την τοξικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο ΟΣΦΠ στο ερασιτεχνικό”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σ. Δημητριάδης
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Metropolis 95.5 FM” μίλησε για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τις προτάσεις που έγιναν, μέσω επιστολής της ΕΠΣ Μακεδονίας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού , Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η τοξικότητα που περιβάλλει ο Ολυμπιακός το επαγγελματικό πρωτάθλημα να μην την μεταφέρει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να μην το δηλητηριάσει. Όλοι έχουν ανάγκη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και άπαντες ξεκίνησαν από εδώ. Δεν πρέπει να απομονωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εμείς κάναμε κάποιες προτάσεις στον υφυπουργό Αθλητισμού και είναι οι εξής:

– Απαλλαγή κάθε ερασιτεχνικού σωματείου από τον αναλογούντα ΦΠΑ.

– Απαλλαγή ποσοστού 70% επί του φορολογητέου εισοδήματος που αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις ή τις χορηγίες από επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι του ποσού 10.000,00 € και για δύο μόνον συλλόγους ανά έτος.

– Παρακράτηση ποσοστού, που θα ορισθεί (π.χ. 5%), επί των κερδών ανά παίκτη που αφορούν τυχερά παίγνια, εντός του χώρου του ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων (βόλεϊ, μπάσκετ κλπ.). Το ποσοστό αυτό θα διανέμεται αναλογικά στις ομοσπονδίες και αυτές θα χορηγούν το 20% του ως άνω ποσοστού στις ενώσεις και κατ’ επέκταση στα ερασιτεχνικά σωματεία.

– Παρακράτηση ποσοστού (1% από το ποσοστό του 5% που λαμβάνει η Ε.Π.Ο.) για τη μεταγραφή κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή.

– Σε κάθε μεταγραφή ανήλικου Έλληνα ποδοσφαιριστή, οι ΠΑΕ να καταβάλλουν ένα ποσό στην Ένωση Για παράδειγμα, αν ο ΠΑΟΚ πάρει έναν παίκτη από τα Γιαννιτσά να δώσει ένα συμβολικό ποσό»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή