''Η τροπολογία Αυγενάκη εντάσσεται στον σχεδιασμό για κομματικό έλεγχο του αθλητισμού''

Ο Γιάννης Μπουρνούς
Print Friendly, PDF & Email
O Βουλευτής Ν. Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, με δήλωσή του αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου οικονομικών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι κατέθεσε για δεύτερη φορά εκπρόθεσμη τροπολογία χωρίς να συνδιαλεχθεί με τους αθλητικούς φορείς και ότι με την τροπολογία επιχειρείται κομματικός έλεγχος στο χώρο του αθλητισμού
Αναλυτικά η δήλωση:
“Η κυβέρνηση, ενώ έχει εξαγγείλει νέο αθλητικό νόμο – το ίδιο έπραξε και χθές – που θα καθορίζει το πλαίσιο αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς, εισήγαγε αιφνιδιαστικά για δεύτερη φορά εκπρόθεσμη τροπολογία, που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, σημαντικότατα θέματα λειτουργίας των αθλητικών φορέων χωρίς να έχει προηγηθεί ΠΑΛΙ κανένας ουσιαστικός διάλογος με αυτούς.
Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΝΔ να ελέγξει κομματικά πλήρως τον χώρο του αθλητισμού. Ένας σχεδιασμός που περιλαμβάνει αποκλεισμούς, περιορισμό συνταγματικών δικαιωμάτων, αντισυνταγματικές διατάξεις και την γενικότερη απαξίωση του δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου που διέπει τον αθλητισμό.
Όσον αφορά στην “παρωχημένη και προβληματική” Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υπάρχει ο ν. 4603/2019, που με διαφανείς διαδικασίες και τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης θα μπορούσε, αν έβρισκε χρόνο από τις δημόσιες σχέσεις του και την αγωνία του να επιβιώσει πολιτικά, να την συστήσει εκ νέου σε πρότερο χρόνο.”