Ιμπραΐμοβιτς: Παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA - Κινδυνεύει από βαρύ πρόστιμο έως και με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

Δημοσίευμα “βόμβα” από τη σουηδική εφημερίδα “Aftonbladet” κάνει εδώ και λίγη ώρα το γύρο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ. Αφορά -φυσικά- τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και όχι για καλό λόγο, αφού το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο άσος της Μίλαν έχει μετοχές σε εταιρεία στοιχηματισμού, κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA.

Η σουηδική εφημερίδα επικαλείται τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bethard, Έρικ Σκαρπ, σύμφωνα με τον οποίο ο Ιμπραϊμοβιτς, μέσω της εταιρείας του “Unknown AB”, κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της “Gameday Group PLC”, που με τη σειρά της είναι ιδιοκτήτρια της Bethard, στοιχηματικής εταιρείας με έδρα τη Μάλτα.

Η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την αντίδραση της FIFA και της UEFA, τα καταστατικά των οποίων απαγορεύουν αυστηρά σε όσους συμμετέχουν στις διοργανώσεις τους (με οποιαδήποτε ιδιότητα) να είναι μέτοχοι στοιχηματικών εταιρειών. Με δεδομένο ότι ο Σουηδός άσος έχει πρόσφατα μετάσχει σε διοργανώσεις και των δύο συνομοσπονδιών (Europa League της UEFA, προκριματικά Μουντιάλ της FIFA), αναμένεται η παρέμβασή τους.

Αν ο βετεράνος φορ κριθεί ένοχος, η πιθανή ποινή ξεκινά από βαρύ πρόστιμο (της τάξης των 100.000 ευρώ) και μπορεί να φτάσει σε πλήρη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδοσφαιρο, ακόμη και για διάστημα τριών ετών!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή