Ιωαννίδης: “Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι έχουν ανοσία στον δικαστικό έλεγχο…”

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο Τύπου: “Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και, ταυτόχρονα, με ιδιαίτερη ανησυχία. Βλέποντας την παρακμή των ‘μικρότερων’ ποδοσφαιρικών κατηγοριών, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι έντονο προβληματισμό, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτή η παρακμή είναι το αποτέλεσμα ασυνεννοησίας, καθώς επίσης και σύγκρουσης εγωισμών ορισμένων ανδρών. 

Οι αρμόδιοι φορείς, μαζί με τις αρμόδιες αρχές (κυβερνητικές και μη) αντί να εργασθούν μαζί αρμονικά για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο και να αποτελέσει πυξίδα πολιτισμού, αναλώνονται σε αδικαιολόγητες, ανούσιες, έωλες και υπερφίαλες ανακοινώσεις, στις οποίες κυριαρχεί έντονη δόση ειρωνείας. Προφανώς, αυτοί οι άνδρες, πολιτικοί και μη, ονειροβατούν πιστεύοντας ότι τα εν δήμω τεκταινόμενα στον Ελληνικό χώρο δεν έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.

Ίσως και να πιστεύουν ότι έχουν ανοσία στον δικαστικό έλεγχο. Δυστυχώς οι εξελίξεις στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων για το ποδόσφαιρο, ίσως να φέρουν αυτούς τους άνδρες προ τετελεσμένων.

Ως εκ τούτου, παροτρύνω αυτούς τους άνδρες αντί να ασχολούνται με το ποιοι θα διοικήσουν το ποδόσφαιρο και πως θα γίνουν οι εκλογές και αν το ‘μητρώο’ εφαρμόζεται ή όχι, να ρίξουν το βάρος της πολιτικής τους εξουσίας (και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου) σε πιο σοβαρά ζητήματα, όπως στην παντελή έλλειψη γυναικών στα κέντρα αποφάσεων ή σε ηγετικούς ρόλους, στην έλλειψη υποδομών για την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, στην έλλειψη προπονητικών κέντρων και στην καταφανέστατη εφαρμογή μισογυνισμού, διάκρισης και παραβίασης κανόνων δικαίου (και κανονιστικού δικαίου αθλητικών οργανισμών).

Φοβάμαι ότι σε αντίθετη περίπτωση, προμηνύονται πολύ άσχημες εξελίξεις.

 

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Οξφόρδη

Γρηγόρης Ιωάννη Ιωαννίδης

Δικηγόρος, Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή